“Universul este compus din mici bucăți care se potrivesc perfect. Dacă se strică un element, totul se destramă”.

“Tărâmul visurilor” (Beasts of the Southern Wild) ne arată că lumea e ca un puzzle, format din oameni, vietăți, fapte și acțiuni ce trebuie să se coordoneze în armonie.  Este o poveste impresionantă despre supraviețuire, curaj și legăturile strânse între membrii unei comunități izolate de lumea civilizată. Incursiunea în “Tărâmul visurilor” în regia lui Benh Zeitlin va fi posibilă începând cu 12 aprilie 2013, în cinematografele din București și Cluj.

Eroina filmului, Hushpuppy, este interpretată de Quvenzhané Wallis, cea mai tânără actriță nominalizată la Oscar și laureată a premiului pentru cea mai bună actriță la Cannes! Este eroina perfectă pentru un film tulburător, “autentic, poetic și misterios”(The Guardian).

Bathtub/Cada, locul de acțiune al filmului, este o lume imaginară inspirată de zona Louisianei, în care  o veți cunoaște pe Hushpuppy, o fetiță feroce de 6 ani care locuiește cu tatăl său, Wink. Cei doi luptă pentru supraviețuire într-un loc uitat de lume, care reprezintă întregul lor univers. Tărâmul visurilor, un film miracol, magic şi emoționant, care îmbină ferocitatea, sălbaticul și sărăcia cu candoarea și dragostea pentru natură și oameni.

Filmul prezintă relația dintre tată și fiică într-o lume în care “doar cei puternici” rezistă, în care iubirea pentru comunitate este mai puternică decât apele și furtunile care mătură tot ce le stă în cale. Cutezătoare, Hushpuppy își apară dreptul de a-și povesti istoria, atunci când delta este acoperită de ape și comunitatea refuză să-și părăsească îndragitul cămin.

În plus, filmul s-a bucurat de recunoaștere la nivel internaţional prin obținerea premiului FIPRESCI la Cannes sau premiul BAFTA pentru cel mai bun scenariu adaptat. Regizorul Benh Zeitlin se află la debutul său cinematografic la doar 30 de ani, fiind recompensat la Cannes cu distincția Camera d’Or, iar la Oscar cu o nominalizare în categoria cel mai bun regizor alături de nume mari ca Steven Spielberg, Ang Lee sau Michael Haneke.

 

www.asociatiamacondo.ro
Intrați în lumea Căzii:
http://www.facebook.com/BeastsOfTheSouthernWildFilm

 

 

Pentru informaţii suplimentare:

Diana Cercel – Distribution Manager

Asociatia Culturala Macondo

[email protected]

0723234005