ALERT studio (White Code). Vlad Basalici. Eveniment: Vineri 15 Martie, ora 18:00.

Timpul care va veni

“Prin 2005, cand inca locuiam la Cluj, un prieten mi-a spus ca in Suedia la fiecare patru luni este programata o alarma aeriana, cand sirenele incep sa sune pentru un minut in Malmo si in toate  celelalte orase suedeze.  M-am tot gandit in ultimii ani la ceea ce mi-a povestit el atunci. In 2010 am schitat proiectul intr-o prima forma dar mi-am dat seama ca nu era fezabil, ca ii lipseste ceva. Apoi am aflat ca de fapt sunt mai multe tari unde e programata o alarma aeriana la intervale constante. Asta a schimbat modul meu de lucru. In 2011 mi-am cumparat un bilet de avion spre Tel Aviv pentru primavara urmatorului an, stiind ca asta insemna ca va trebui sa incep sa lucrez la proiect. Aici am realizat primul video al primei alarme. Au urmat Paris si Amsterdam. Cele trei video-uri din proiectul in derulare ‘Timpul care va veni’ vor face parte din expozitia cu acelasi titlu gazduita de ALERT studio”.

Vlad Basalici este artist vizual si performer. Proiectele sale personale sau realizate in colaborare au fost prezentate la Centrul de Introspectie Vizuala Bucuresti, Fabrica de Pensule Cluj, Explore Dance Festival Bucuresti, tranzit.ro Bucuresti, DansensHus Copenhaga, Junge Hunde Festival Aarhus, Alternative Film/Video Belgrad.

Timpul care va veni
editare sunet: Gabriel Basalici
*Paris: priza sunet: Andra Chitimus

Multumiri speciale: Adina & Marius Ochea, Bosmat Nossan, Noah Teichner , Andra Chitimus, Eduard Gabia, Johan Allgoth

 

ALERT studio

2-4 Mircea Vulcanescu Street , code 010281, Bucharest, Romania.
www.alertstudio.org

ALERT studio functioneaza ca pop-up gallery. / ALERT studio functions as a pop-up-gallery.
Vizitarea expozitiei se va face in perioada 15 Martie – 29 Martie prin programare e-mail. / The exhibition is on view between 15th of March and 29th of March. Visits will be programmed by e-mail.

ALERT studio este un proiect independent initiat de Raluca Ilaria Demetrescu, Alina Buga si Catalin Burcea cu scopul de a crea o platforma de cercetare  si promovare a productiei artistice contemporane. Asumandu-si functia de spatiu laborator, Alert Studio propune o intalnire intre artisti, idei, directii si discursuri din zone conceptuale si spatii culturale diferite. Sunt importante si apreciate gandirea critica si interogatia ca metode de cercetare a contextului cultural-artistic contemporan.

ALERT studio functioneaza ca o galerie de proiect, conectand trei directii de explorare artistica – PINK | RED | WHITE – intr-un singur spatiu. Insa aceste coordonate nu inseamna indexare, restrictie si etichetare. Ele se pot intersecta si nuanta, pot oricand dialoga si declansa dezbateri.

Photo: Vlad Basalici, Always unfinished, never finished – 2012