Noua colecție de bijuterii, “Accurate Feeling by Anca Popea”, este un demers de design de bijuterie, care își caută și își găsește inspirația în contexte care sunt pe placul autoarei și care incearcă să răspundă cu acuratețe unui sentiment de apartenență la o realitate nevazută de ceilalți, dar propusă și asumată în obiectele create.

Un demers sigur, care reflectă lucrul efectiv cu materiale neconvenționale, dar versatile, pe care autoarea îl face de mai bine de trei ani. Este vorba despre bijuterii unicat, plăcute ochiului, care răspund nevoii noastre de calitate estetică a lucrurilor. Colecția “Accurate Feeling by Anca Popea” cuprinde cercei, brațari și coliere, cu compoziții compacte, bine structurate. Folosirea unor materiale neconvenționale, contextualizarea lor în bijuterii, dau acestora un efect de surpriză asupra privitorului și asupra celei care le va purta. Bijuteriile au teme sigure, implicând elemente voit repetitive pe tema cercului: cercuri, arcuri de cerc, semicercuri, triunghiuri reinterpretate din decupaje ale cercului, module mobile circulare.

Designerul folosește în premieră margele de sticlă japoneză, originale, prețioase, în nuanțe metalice, cameleonice, fie aplicate direct pe materiale cu texturi speciale, fie poziționate neașteptat, în șiraguri liniare sau de arc de cerc, prinse și rotite in jurul structurii de bază sau lăsate să se miște libere. În contrapunct, apar aplicațiile de boabe de orez negru imperial.

Formele, texturile și culorile obiectelor răspund acelor situații concrete, de viață, care presupun mișcare, gesturi, trăiri, toate atribute ale femeii pentru care sunt create: dinamică, sigură pe ea, cu personalitate puternică.

Colecția “Accurate Feeling by Anca Popea” este cea de-a douăsprezecea colecție a autoarei și poate fi vizualizată pe pagina de FB: Sfera Jewelry Design by Anca Popea și pe blog: http://www.sferadesignromania1.blogspot.ro/.

Bijuteriile colecției pot fi vazute în expoziția din boutique-ul exclusivist “Produs Autentic” din Hotel Cișmigiu (numai cu programare).

Foto: Nina Mihaila. Art: Cristian Dobrescu.

—-

Meda Popea Arts & Events este o platformă care reunește proiecte artistice și ateliere de creație. Promovam frumosul, creativitatea și inițiativele artistice in formele cele mai diverse. Am reunit sub o singură “pălarie” concepte creative, care transmit oamenilor căî doar bunul simț și reintoarcerea la valorile simple, la cultură și artă, la informație consistentă, la învațatură temeinică și educație ne pot face viața mai bună. Credem in principiile clasice ale binelui, adevărului și frumosului, precum și in ideea legăturii indisolubile dintre util și plăcut, pe care le promovam prin evenimente, ateliere de creație, workshop-uri, proiecte artistice.

Contact: Meda Popea- PR mastermind, [email protected], 0729609102