Performance by Szilard Gaspar @ Zorzini GalleryFULL CONTACT MATTER

Un performance de Szilard GASPAR

Zorzini Gallery, Str. Sfintii Apostoli nr. 44, corp A, etaj 3, Bucuresti

Joi, 12 Februarire, ora 19.00

Szilard Gaspar este un artist emergent, puternic si promitator, absolvent al Universitatii de Arta si Design din Cluj Napoca, specializat in sculptura siperformance; nascut in 1991, artistul este de asemenea un pugilist profesionist de succes, reprezentand pana acum Romania in mai multe competitii sportive internationale.

Capacitatile sale specifice de pugilist ii permit lui Szilard Gaspar o abordare conceptuala specifica si extrem de precisa in realizarea de performance-uri, cu atat mai mult cu cat tema principala de cercetare a artistului este in acest moment, natura luptei dintre fiinta si materie; astfel, talentul sportiv al lui Szilard Gaspar ii dubleaza acestuia efortul artistic, atat din perspectiva spectaculosului cat si a credibilitatii.

In ultimele doua performance-uri prezentate, Szilard Gaspar a boxat de fiecare data cu cate un sac de box realizat din lut, o data in octombrie 2014 la spatiul pentru arta contemporana Bazis din Cluj, Romania si, a doua oara la Budapesta, in cadrul unei sesiuni de arta performativa organizate in decembrie 2014 de catre binecunoscuta revista Flash Art din Ungaria. Anul acesta, Szilard Gaspar isi continua studiul asupra conflictului dintre forta umana si materie, ducandu-si cautarea la urmatorul nivel si, luptand de aceasta data cu trei saci de lut intr-un singur meci, in ziua de joi 12 februarie, la Zorzini Gallery din Bucuresti. (Adina Zorzini)