Platforma internaţională de artă contemporană Anti-Utopias, www.anti-utopias.com, prima platformă tematică multidisciplinară de artă inițiată în România, a lansat de curând versiunea 2.0 a site-ului, cu un design complet refăcut ce deserveşte mai eficient, din punct de vedere vizual, structural și informaţional, cele două scopuri principale ale proiectului – examinarea ȋn profunzime a conexiunilor interdisciplinare dintre artă, design, cultură şi societatea contemporană, dar şi promovarea artiştilor internaționali care au ȋn comun lucrări ale căror abordări împărtășesc diferite afinități tematice.

Noul site aduce şi posibilitatea vizualizării profilurilor individuale ale celor mai bine de 175 de artişti promovați: biografia personală, lucrările prezentate anterior ȋn cadrul platformei Anti-Utopias, dar şi materiale teoretice sau cronici privind lucrări sau expoziţii ale artistului vizualizat. Vedeți aici profilul artiștilor: http://www.anti-utopias.com/index/

Anti-Utopias ȋn noua versiune este optimizat pentru a găzdui articole de specialitate ale unor artişti, teoreticieni, critici şi curatori internaționali, dar și o serie de interviuri, recenzii de carte, cataloage de artă, artist books și expoziții. De asemenea, Anti-Utopias beneficiază de un nou serviciu de ştiri de specialitate unde este prezentată o selecție de evenimente de artă din toată lumea, expoziții, anunțuri, lansări de cărţi şi cataloage, etc.

Material scris de Sabin Borș / Anti-Utopias, exclusiv pentru Modernism, vă rugăm menționați sursa la preluare.

Platforma de artă contemporană Anti-Utopias a fost lansată la ȋnceputul anului 2012 şi se numără ȋn acest moment printre puţinele platforme tematice de artă contemporană din lume. Proiectul a fost conceput și este curatoriat și editat de Sabin Borș / Xpose Art Collective.

www.anti-utopias.com