Lana- La Naïve Collection

La Naïve este cea mai recenta colectie a tanarului designer Lana, fiind de fapt chiar colectia de absolvire a diplomei de Master. Colectia inseamna prima colaborare a Lanei cu o serie de artisti romani contemporani din noua generatie: pictorul suprarealist Adrian Preda si ilustratoarea non-conformista Irina Broboana.

La Naïve este o joaca vestimentara in jurul efectului de trompe l’oeil, o ocazie perfecta pentru designer de a manipula operele unor pictori celebri: Rene Magritte, Rousseau-Douanier (a carui pictura exotica, contine acum, in remixul Lanei, o familie traditionala romaneasca purtand costume populare), irisii eterici ai lui Van Gogh, ochiul celest al lui Salvador Dali si un fragment floral dintr-un tablou al pictoritei moderniste Georgia O’Keefe. Hainele colectiei sunt astfel o serie de omagii textile aduse unor maestri dar si o tentativa de a pune creatiile lor intr-o perspectiva surprinzatoare.

De asemenea, designerul s-a autoportretizat ludic in cunoscuta sa creatie, rochie etno, intr-un sablon narcisist pe suprafata unei camasi, un mod de a afirma „tautologia artistului” si efectul ironic al reciclarii propriilor idei artistice.

Colectia poate fi vazuta: pe http://lanaive.tumblr.com/