“Comorile Chinei”, expoziţie de amploare în 2013

Muzeul Naţional de Istorie a României are deosebita plăcere de a anunţa vizita unei delegaţii de specialişti din partea Centrului Naţional de Schimb de Patrimoniu Cultural aflat sub patronajul Administraţiei Naţionale de Patrimoniu Cultural din China şi Art Exhibition China, care are loc în această săptămână (22-23 noiembrie a.c.) în vederea semnării unui memorandum privind organizarea unei expoziţii de amploare ce se va deschide în al doilea trimestru al anului 2013.

Expoziţia cu titlul “Comorile Chinei” va cuprinde 100 de piese originale din patrimoniul Chinei precum obiecte de bronz dinainte de dinastia QIN, figurine din Armata de teracotă din dinastia QIN, bunuri culturale legate de Drumul Mătăsii din dinastiile HAN şi TANG, bunuri culturale din dinastiile SONG, YUAN, MING şi QING.

Acest proiect expoziţional face parte dintr-un turneu european de amploare, care va prezenta publicului, tezaure de o valoare inestimabilă din patrimoniul Republicii Populare Chineze printre care amintim soldaţii de teracotă ai Împăratului QIN.

Muzeul Naţional de Istorie a României are onoarea de a găzdui şi de a fi co-organizator al acestei expoziţii de prestigiu, în anul 2013.