Cartea-obiect poate fi vazuta la expozitia CARTE CU ARTE, un produs asociatia culturala IDIOMA, editia intai, 19 noiembrie – 16 decembrie 2012, la Galeria Universitatii Nationale de Arta Bucuresti, str. General Budisteanu 10.

DETALII TEHNICE ALE CARTII-OBIECT

Autor: Gelu Florea
Titlu: AMINTIRI DIN ARMATA, vol. I si vol. II
Data si locatia realizarii: Vol. I: 2010, Vol II: 2011. Baia Mare
Numar exemplare realizate cu aceleasi specificatii tehnice: 6
Dimensiuni cartea inchisa: 15×21 cm // cartea deschisa: 31,5×21 cm
Numar de pagini la interior: Vol. I: 114, Vol.II: 100
Tip material folosit la interior: hirtie Xerox 80g/m2, Xerox Colotech 90g/m2
Descriere tehnica interior: Desene originale in creion, text original scris in Word. Desenele si textele au fost paginate cu foarfeca si lipici pe clisee, apoi murdarite cu degetele minjite cu grafit, pentru efect. Cliseele au fost copiate/imprimate la Xerox pe coli A4, cite 2 pagini pe fata unei coli care apoi este pliata. Numerotarea paginilor este facuta in ordine inversa (de la 100 la 1) urmind sistemul AMR (numerotarea zilelor care Au Mai Ramas) dezvoltat pe vremuri de militarii in termen.
Descriere tehnica coperta: Coperta din carton Duplex. Supracoperta din 2 coli de hirtie cafenie de ambalaj, caserate cu spray adeziv 3M, pliate la dimensiunea cartii. Pe supracoperta este imprimat la imprimanta Hewlett Packard Color LaserJet 5500 N titlul si cite o ilustratie din interior.
Tip legare: Paginile lipite la cotor cu adeziv Moment, apoi cusute cu ata de bumbac.

Descriere de intentie
Ideea cartii a aparut atunci cind am observat ca cei carora incepeam sa le istorisesc cite o amintire din armata dadeau semne de extrema plictiseala. Nu-mi puteam termina povestea pentru ca fie ma intrerupeau, fie deveneau nelinistiti si-si mutau atentia in alta parte, fie ma rugau pur si simplu s-o las pe alta data. Le multumesc, pentru ca au functionat ca niste muze (pe invers). Mi-am petrecut doua vacante de iarna amintindu-mi si ordonind ceea ce-mi aminteam, apoi desenind, apoi scriind intr-un paragraf scurt povestea. Un joc care m-a amuzat si m-a surprins: nu stiam ca oameni pe care i-am cunoscut acum 30 de ani continua sa traiasca in mintea mea. Am facut cadou o parte din exemplare celor care mai inainte nu aveau urechi pentru aceste amintiri. Scrise si desenate, au avut un adevarat succes. Imi doream de mult sa o expun public dar pina acum nu s-a ivit ocazia.

 

http://www.asociatiaidioma.ro/

marti, 27 noiembrie VA ASTEPTAM LA DOUA INTALNIRI
de la ora 17 la ora 18  alaturi de Octav Avramescu Gasiti si pierduti Found and lost
de la 18-20  alaturi de Atelierul de Grafica Grafica de carte fara computer versus cu computer in Romania produsele de ieri si de azi ale editurilor romanesti

Exemple vechi si noi