Pe 13 și 15 ianuarie au loc două evenimente culturale care marchează deschiderea oficială a centrului cultural independent ARTHUB Bucharest din str. Gen. Constantin Budișteanu nr.10 pentru destinațiile de galerie de artă, teatru și grădină-cafenea.

 Situată în corpul principal al clădirii (Sala 1), Galeria ARTHUB Bucharest lansează joi, 13 ianuarie noul program curatorial pe 2022 cu expoziția Enchanted – Spells For Coming Out Of Invisibility / Fermecat – Vrăji pentru ieșirea din invizibilitate al cărei vernisaj va avea loc în intervalul orar 17:00 – 21:00.

 Enchanted – Spells For Coming Out Of Invisibility prezintă lucrări de pictură, multimedia, instalație și print aparținând unora dintre cele mai vizibile și relevante personalități rome ale artei internaționale: Mihaela Drăgan, colectiva Giuvlipen, Eugen Raportoru, Alfred Ullrich (GER), George M. Vasilescu. Expoziția este co-curatoriată de activista romă Ionela Pădure și Nona Șerbănescu, asistentx curatorx: Raul Cioabă, Marina Ilie și rămâne deschisă până pe 20 februarie inclusiv.

 Expoziția nu este întâmplător aleasă să deschidă seria de expoziții și spectacole propuse de ARTHUB pentru 2022; ea anunță o preocupare asumată pentru discursurile periferice, subversive, aparținând unor sub-culturi sau culturi paralele, anti-oficiale și/sau intersecționale.

 Grădina ARTHUB, situată în corpul secundar al clădirii, va funcționa începând din 13 ianuarie.

Primul eveniment organizat de Grădina ARTHUB va fi cu ocazia Zilei Culturii Naționale, pe 15 ianuarie 2022, de la ora 13:00: Mai mult proletar decât împărat.

 Se pregătesc două ceaune substanțiale cu varză călită și respectiv varză călită cu ciolan afumat, în cinstea culturii gastronomice autohtone; interpretează la acordeon Domnul Nicu Dorel, pentru a sublinia încă o dată importanța muzicii lăutărești în constructul cultural românesc, urmează o selecție din texte de Eminescu în lectura lui Alex Fifea, semn de prețuire al înaltei culturi naționale și seara se încheie total cultural cu Eugen Rădescu la platane.

 Grădina ARTHUB este o oază de liniște dar și de zgomote curatoriate atent: o cafenea cu galerie de artă, terasă și bar, dedicate boemei bucureștene.

 Expoziția curentă din galeria-cafenea (Sala 2) este Ferma animalelor a artistului Deniz Constantin, curator Eugen Rădescu care a avut vernisajul în 14 decembrie 2021 și rămâne deschisă până pe 31 ianuarie 2022.

 Expozițiile pot fi vizitate în intervalul 13-16 ianuarie pe următorul program:

Enchanted – Spells For Coming Out Of Invisibility:

Joi, 13 ianuarie: 17:00 – 21:00

Vineri, 14 ianuarie: 17:00 – 21:00

Sâmbătă, 15 ianuarie: 14:00 – 19:00

Duminică, 16 ianuarie: 10:00 – 17:00 (cu intrare prin bar și solicitare ghidaj)

Ferma animalelor:

Joi, 13 ianuarie – 17:00 – 21:00

Vineri, 14 ianuarie -17:00 – 21:00

Sâmbătă, 15 ianuarie – 14:00 – 21:00

Duminică, 16 ianuarie – 10:00 – 21:00

 

Mai multe detalii despre evenimentele prilejuite de deschiderea ARTHUB Bucharest și a Grădinii ARTHUB după cum și despre programul curatorial 2022 pot fi găsite pe site-ul ArtHubBucharest.ro sau pe paginile de social media:

https://www.facebook.com/ArtHubBucharest

https://www.facebook.com/GradinaArtHub/

 și evenimentele:

Enchanted, Spells For Coming Out Of Invisibility

Mai mult proletar decât împărat

Ferma animalelor

 Organizator: ARTHUB Bucharest, Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane

Parteneri: Giuvlipen Theatre, Asociația Actorilor Romi

Parteneri media: Zeppelin, Modernism.net, PropagArta.ro