Cea de a doua ediție a Bienalei Internaționale de Grafică, cel mai mare eveniment de artă plastică din regiune, aduce o expoziție excepțională la Sfântu Gheorghe în cadrul căreia vor fi expuse 270 de lucrări selectate de un juriu internațional aparținând a 184 de graficieni din 26 de țări.

 

Programul deschiderii oficiale a Bienalei:

Locul și data: Sfântu-Gheorghe, vineri, 18 mai 2012

 

Ora 15.00

Expoziţia graficianului Fürjesi Csaba, câștigătorul marelui premiu din prima ediție la Galeria Magma

Ora 17.00

Deschiderea oficială a expoziţiei în Galeria Gyárfás Jenő (Piaţa Păcii Nr. 2)

Ora 18.00

Înmânarea oficială a premiilor în Sala Mare a Teatrului Tamási Áron

 

Intrarea la evenimentele Bienalei este gratuită și organizatorii vă așteaptă cu drag la evenimentele Bienalei.

 

Despre Bienală

Bienala a fost inițiată în 2010 de către organizatori, Consiliu Județean Harghita, Consiliul Județean Covasna, Centrul Cultural și de Arte Lăzarea și Centrul de Cultură al Judeţului Covasna cu scopul de a promova și de a sprijini grafica contemporană și grafica din regiunea noastră, precum și de a oferi posibilitatea artiștilor plastici de a se prezenta în fața publicului larg. Faptul ca și cea de a doua ediție se bucură de o astfel de popularitate subliniază și mai mult necesitatea unui astfel de eveniment artistic în regiune.

 

Premiul cel mare al Bienalei este oferit de data aceasta de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național în valoare de 2.000 Euro, iar județele Harghita, Covasna și Mureș oferă și ei câte un premiu în valoare de 1.000 Euro. Bienala este organizată sub patronajul lui Kelemen Hunor.

 

Mai multe informații despre Bienală pot fi găsite pe pagina evenimentului, www.grafikaiszemle.ro/ro.

 

http://vimeo.com/41563653