„Nu este miracol mai mare, cred, decât existența însăși a vieții pe pământ. Pentru noi, ființe supuse condiției de efemeritate, viața este cea mai norocoasă – și mai enigmatică – întâmplare care s-a petrecut pe planeta aceasta, ca un moment special și probabil limitat în timp în infinitatea cosmosului.

Încerc să redau în creațiile mele acest miracol al vieții.

Sticla este un material potrivit pentru a reprezenta diversitatea formelor pe care le poate lua viața, pentru că, la fel ca ea, poate lua o infinitate de forme, este fragilă, delicată și incredibil de puternică.” (Cristina Ilinca)

CRISTINA ILINCA

Artist plastic, specializarea sticlă. Născută în 1967, București.  Absolventă a Universității Naționale de Artă București, Facultatea de Arte Decorative și Design (2010), a Școlii Naționale de Științe Politice și Administrație (SNSPA, 1999) și a Facultății de Filologie a Universității București (1991).

Actualmente lucrează ca artist independent în propriul atelier, în București, România.

Expoziții solo:

„Miracolul vieții”, galeria Romulus Art, București, 17-30 octombrie 2012.

Expoziții colective :

Bienala Decorative Art 2012, prima ediţie, Sala de expoziţii „Constantin Brâncuşi”, Palatul Parlamentului, București, 25 septembrie-12 octombrie 2012;

Salonul sticlei, Galeria Orizont, București, mai 2012;

Artele focului, Curtea Veche, București, iunie 2010 – expoziție a absolvenților Facultății de Arte Decorative și Design din cadrul Universității Naționale de Artă, București, secția ceramic-sticlă-design.

Salonul sticlei, Galeria Orizont, București, mai 2010;

Salonul sticlei, Galeria Orizont, București, octombrie 2009;

Salonul sticlei, Galeria Simeza, București, mai 2008.

Participări la expoziții colective online:

-International Artists, Contemporary Glass Society, UK, februarie 2012

http://www.cgs.org.uk/exhibitions/international-artists-exhibition-non-members

Statements and Questions – European glass Sculpture 2012, Contemporary Glass Society, UK, august 2012 http://www.cgs.org.uk/exhibitions/statements-and-questions-european-glass-sculpture-2012

 

Date de contact:
e-mail: [email protected];
tel. 077 222 7228;
http://ilinca.bloguest.com