SCRISORI CĂTRE RITA – THE SHOW

După Ştefan Caraman

Cu: Ştefan Nistor, Maria Popovici

Regia Cristian Bajora

Durata: 1h

 

În urma succesului de care s-a bucurat primul sezon al serialului Scrisori către Rita între lunile martie şi septembrie 2012, Nic Labiş şi Rita iau iarăşi forme umane, de data aceasta într-un show unic de 1h şi 30 minute, în stagiunea 2012-2013 a Teatrului În Culise.

Un spectacol aproape de stand-up comedy, fără scrupule, fără ruşine, fără perdea, un show în care îţi vei regăsi cele mai ascunse fantezii şi gânduri, Scrisori către Rita – The Show este un spectacol erotic, datorită minunatei prezenţe nud a Mariei Popovici, o comedie absolută graţie lui Ştefan Nistor care interpretează şi povesteşte cu sinceritate şi lejeritate, câteodată filosofic şi metafizic mulţumită excentricităţii lui Ştefan Caraman şi o experienţă cultural specială pentru care trebuie să mulţumim regizorului Cristian Bajora care a avut curajul de a aduce acest roman pe scenă.

“Nic Labiș este un personaj inventat! Dar, în acelaşi timp, foarte real – dacă iei contact cu el îţi dai seama că îl cunoşti, îl ştii de undeva, poate ai fost chiar tu la un moment dat. Sub pseudonimul Kaos Moon, scriitorul Stefan Caraman i-a dat viaţa lui Nic în anul 2011 pe blogspot, un personaj lipsit de perspective şi plictisit de viaţă, dar care a devenit în scurt timp îndrăgit de cititori datorită limbajului franc.

Tocmai pentru a păstra platforma neconvenţionala pe care a luat naştere Nic Labiș, cei de la Teatrul în Culise s-au gândit să-l aducă la viaţa într-o mansardă din zona Foişorului de Foc. Într-o cameră cât un dormitor de apartament, câteva scaune şi mulţi curioşi, Nic, un upgrade al marelui poet (dar fără să îi replice talentul), îşi strigă oful pe un ton plictisit dar puternic, uneori apeleand la megafon, pe care nu se sfieşte să-l folosească la geamul camerei ce dă fix în stradă.

Punerea în scenă a romanului internautic Scrisori către Rita este un teatru al realismului, fără menajamente de orice fel. Timp de aproximativ o oră, Stefan Nistor, interpretul lui Nic, monologhează cu patimă şi limbaj presărat cu înjurături despre amintirile dintr-o altă viaţă, în timp ce năluca Rita se plimba goală prin cameră strâmtă.

 Scrisori către Rita e povestea unei despărţiri, care ar durea dacă n-ar fi atât de hilara şi care ar fi amuzantă dacă nu ar durea atât. Nic e omul gratuit, fără obligaţii şi fără target, e antistarul, e ceea ce-şi doreşte cel mai mult societatea de azi să marginalizeze. Nic povesteşte; pentru că dacă nu o face, moare. Nic nu deranjează pe nimeni, deşi lângă el nu poţi sta neutru. Îţi vine să-l baţi, să-l strângi în braţe, să-l speli, să-l iubeşti. Un singur lucru nu reuşeşti – să-l ignori. Nic e vulgar pentru că viaţa printre sfinţii falşi îl oprima. Nic face lucruri pe care noi nu avem voie să le facem, deşi… Nic e un mic Isus care ne spala de păcatul ipocriziei, justifica Stefan Caraman.” (Laura Iordache pentru Orasulm.eu)

Programul In Culise 26 Octombrie – 1 Noiembrie 2012

Bilet achitat în ziua spectacolului: 25 lei, Bilet achitat in avans: 17,5 lei

Elevi si studenti: 10 lei, Studenti la film/teatru: intrare libera

Sabotaj din Iubire: 12.5 lei (preţ unic)

Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu: 30 lei (preţ unic)

Scrisori catre Rita – The Show: 40 lei (preţ unic)

Vineri, 26 Octombrie

ORA 20:00

TOŢI BĂRBAŢII MEI

După Cristi Juncu

Cu: Diana Giubernea

Regia: Mona Gavrilaş

Durata 1h

“Toţi bărbaţii mei” este o comedie spumoasă, plasată în decorul urban. În centru atenţiei avem o femeie, care nu poate să doarmă din cauza vecinilor de bloc, prea zgomotoşi. Situaţia este absolute normal sau măcar binecunoscută de toată lumea. La fel e şi femeia: cel puţin normală. Frământările şi monologurile ei, mai mult sau mai puţin interioare, sunt însă pretextul pentru o comedie în care ne regăsim toţi, femei şi bărbaţi, cu neîncrederi, întrebări şi gânduri secrete.

Actriţa cameleonică Diana Giubernea (în “Monoloagele Vaginului” interpretează mai mult de zece personaje) intră sub incidenţa personajului creat de regizoarea Mona Gavrilaş, adică devine o femeie ca o “vioară Strafivarius cu corzile cam întinse, gata să plesnească”.

Fireşte că meditaţiile doamnei în cauză se îndreaptă destul de repede spre universal masculine cunoscut sau în curs de cercetare.

Un jurnaş cu zâmbet al simţurilor, spectacolul “Toţi bărbaţii mei” analizează cu ironie sau seriozitate experienţe şi trăiri umane, predominant feminine.

ORA 21:30

HALLOWEEN big fat awesome PARTY
I party
You party
He/She parties
We.. HALLOWEEN!

Halloween, neHalloween.. noi tot facem o mega-petrecere costumaţi în personaje diverse! Îi poţi întâlni pe Pocahontas, pe Albă ca Zăpada, pe Episcop, pe Mumie, pe Superman, pe Pisicuţe, Zâne sau Vrăjitoare şi aşa mai departe..

Aşa că VINERI, 26 Octombrie, de la ora 21:30 ne întâlnim cu toţii În Culise (Str. Ştefan Mihăileanu nr. 53) să ne distrăm aşa cum numai noi ştim!

Petrecerea va fi cu Open Bar la doar 60 lei de persoană. Altfel spus, plăteşti numai 60 de lei şi bei cât vrei!

Ce poate fi mai frumos? Asta-i seara în care poţi să fii altcineva, poţi să fii cine vrei tu să fii.

Nu uita. Vineri, 26 Octombrie, ora 21:30. Open Bar – 60 lei/persoană.

SAMBATA, 27 Octombrie

ORA 19:00

SCRISORI CĂTRE RITA – THE SHOW

După Ştefan Caraman

Cu: Ştefan Nistor, Maria Popovici

Regia Cristian Bajora

Durata: 1h

În urma succesului de care s-a bucurat primul sezon al serialului Scrisori către Rita între lunile martie şi septembrie 2012, Nic Labiş şi Rita iau iarăşi forme umane, de data aceasta într-un show unic de 1h şi 30 minute., în stagiunea 2012-2013 a Teatrului În Culise.

Un spectacol aproape de stand-up comedy, fără scrupule, fără ruşine, fără perdea, un show în care îţi vei regăsi cele mai ascunse fantezii şi gânduri, Scrisori către Rita – The Show este un spectacol erotic, datorită minunatei prezenţe nud a Mariei Popovici, o comedie absolută graţie lui Ştefan Nistor care interpretează şi povesteşte cu sinceritate şi lejeritate, câteodată filosofic şi metafizic mulţumită excentricităţii lui Ştefan Caraman şi o experienţă cultural specială pentru care trebuie să mulţumim regizorului Cristian Bajora care a avut curajul de a aduce acest roman pe scenă.

DUMINICA, 28 Octombrie

ORA 19:00

SABOTAJ DIN IUBIRE

După Amelie Nothomb

Cu: Anca Pitaru

Durata: 1h

LUNI, 29 Octombrie

 

MARTI, 30 Octombrie

ORA 20:00

FERMOARE, NASTURI ŞI CAPSE

De Mihai Ignat

Cu: Amelia Ursu, Ionuţ Măierean, George Macrea

R: Claudiu Puşcău

4 prieteni, o sinucidere, o brichetă, multe întrebări şi dileme… într-o piesă de teatru despre prietenie, despre greşelile pe care le facem, despre fragilitatea vieţii, despre moarte şi despre dorinţa de-a merge mai departe…

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=6icmtt2woV4&feature=youtu.be

MIERCURI, 31 Octombrie

ORA 21:00

FRUMOASA CĂLĂTORIE A URŞILOR PANDA

De Matei Vişniec

Cu: Cosmina Soare, Ştefan Nistor, Maria Popovici, Laura Marin, Alexandru Banciu, Bogdan Stanciu

La saxofon: Sofian Miron

Durata: 1h15

JOI, 1 Noiembrie

ORA 21:00

MONOLOAGELE VAGINULUI

Dupa: Eve Ensler

Cu: Diana Giubernea

Regia Mona Gavrilas

Durata: 1h

Foarte longeviv, spectacolul regizat de Mona Gavrilaş a stârnit interesul publicului din toată ţara, care a vrut să îl vadă şi să îl revadă. Această adaptare românească a unui text american celebru şi controversat la vremea apariţiei sale, are câteva atuuri: subiectul abordat – universul feminin, cu emoţiile şi trăirile specifice, viziunea regizorală care nu se bazează pe artificii, ci pe comunicarea cu publicul, care devine parte integrantă în spectacol şi, mai ales, jocul actoricesc al Dianei Giubernea, care se insinuează ca o şerpoaică, reuşind să îşi schimbe identitatea, să călătorească în timp şi în spaţiu, împreună cu toţi cei din sală.

Teatrul În Culise

Str. Stefan Mihaileanu nr. 53, București
(intersectia Pache Protopopescu cu Traian fata in fata cu liceul Xenopol)
Telefon: 021/320.20.59 sau 0735.026.762
Email: [email protected]