Cosmina Dinu, Olivia Nițiș, Nona Șerbănescu sunt invitatele GrowArt Talks # 4/2012, ediție organizată la Brașov și dedicată proiectului artistic social

GrowArt Talks

Seria de conferințe naționale pe teme de artă, management și politici culturale

Ediția #4 / 2012

Vineri, 27 iulie ora 17.00, Braşov, Muzeul de Artă – B-dul Eroilor, nr. 21.

În data de 27 iulie 2012, la ora 17.00, Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane organizează ediția a patra de anul acesta a conferințelor pe teme de artă, management și politici culturale GrowArt Talks. Proiectul cultural este realizat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național și în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte București.

Conferința va avea loc la Braşov, Muzeul de Artă – B-dul Eroilor, nr. 21. Intrarea este liberă.

Această ediţie va fi structurată sub forma unui seminar pe tema: proiectul artistic cu impact social. Invitaţii Growart pentru această ediție sunt: Cosmina Dinu – manager de proiecte cu implicare socială, Olivia Niţiş – curator şi critic de artă şi Nona Şerbănescu, artist și manager cultural. Conferința va fi structurată în două etape: prima va cuprinde prezentările vorbitorilor, studii de caz referitoare la proiectele artistice cu implicare socială, urmând apoi o discuție liberă plecând de la ideile prezentate şi întrebările publicului.

———————————————————————————————————–

 

GrowArt Talks este programul de conferințe pe tema artelor contemporane, a managementului cultural și a politicilor de promovare artistică. Cu frecvență lunară, conferința își propune să creeze un spațiu interactiv de dialog pe tema artelor contemporane și a managementului cultural.

 

Invitații vor fi artiști, manageri culturali, profesori universitari, curatori și istorici de artă, oameni de cultură, atât din România cât și din afara țării. Programul de conferințe este adresat tuturor celor interesați de artă, managerilor din domeniul culturii, studenților în științe umaniste – mai ales la istoria artelor, artiștilor si studenţilor la arte.

 

Scopul GrowArt Talks este acela de a facilita dialogul între profesioniștii din domeniul artelor contemporane și managementului cultural și viitorii manageri, artiști, curatori, istorici și critici de artă.

 

Obiectivele pe termen lung vizează: aportul la creșterea generală a nivelului de lucru în domeniul artelor contemporane, dezvoltarea bunelor practici, susținerea inițiativelor tinerilor artiști și manageri culturali.

 

————————————————————————————————————

Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane

 

Scopul APAC este de a promova şi susţine valorile artistice româneşti şi de a a creşte vizibilitatea artiștilor contemporani atât în țară, cât și în străinătate. Contribuim la dezvoltarea unui mediu cultural sănătos și la educarea publicului larg în spiritul artelor contemporane, prin facilitarea accesului la cultură în special în rândul tinerilor prin intermediul a doua programe majore de acțiune: centrul cultural Independent84 și programul GrowArt .

 

APAC a dezvoltat GrowArt ca pe un program complex, menit să promoveze arta, managementul artistic și politicile culturale contemporane în România prin trei direcții distincte: GrowArt Auction, licitația de artă contemporană cu frecvență trimestrială; GrowArt Talks, seria de conferințe naționale pe teme de artă contemporană și management cultural cu frecvență lunară realizate cu sprijinul AFCN și GrowArt Junior, programul de cursuri de artă și cultură artistică contemporană dedicat copiilor și adolescenților cu desfășurare în școli, licee și la Independent84.

 

Centrul cultural Independent 84 a fost inagurat în noiembrie 2011 cu expozitia-eveniment „Fără mine” semnată Gili Mocanu și Oana Tănase. Acest spaţiu dedicat artei contemporane a devenit ulterior gazda unor variate manifestări culturale: expoziții de artă; evenimente teatrale; performance; ateliere de pictură, creativitate, teatru, scriere; conferințe și seminarii; concerte. Independent84, continuă și întregește printr-un spațiu curatorial propriu programul Visual Support, prin care APAC a derulat mai multe proiecte expoziționale în perioada 2010-2011, dintre care amintim: ”Exil” – Expoziție personală de pictură Paul Hitter cu taraf la Clubul Țăranului, mai 2010, București; ”Wicked” – Expoziție de pictură, instalație, light&sound design Otilia Cadar, Adela Edu și Nona Șerbănescu într-un spațiu alternativ Transilvaniei 9, București, iunie 2011.

 

————————————————————————————————————

 

Date de contact:

 

Email: [email protected]

Site: www.appac.ro , www.independent84.ro, http://talks.growart.ro/

 

Responsabil comunicare: Anamaria Vîrlan, Cristina Dobrota.

Telefon: 0720 351 220