București Pop-UP: Concurs de design pentru studenți și tineri absolvenți creativi, preocupați de tema spațiului public bucureștean

Asociația Urban2020 a lansat luni, 2 iulie 2012, concursul București Pop-UP, prima etapă a proiectului cu același nume.

Proiectul București Pop-UP  își propune să contribuie la activarea spațiului public din cartierele  bucureștene și la îmbunătățirea percepției asupra acestuia prin intervenții-semnal, de tip pop-up, cu costuri minime și impact maxim. Se urmărește obținerea prin concurs a unui set de obiecte de mobilier urban din materiale reutilizate, care să mobileze temporar – să apară și să dispară „neanunțat” din – diferite spații bucureștene, întreținând viața urbană. Impactul intervențiilor asupra spațiului public și vieții comunității va fi monitorizat și analizat în cadrul unui studiu privind viabilitatea intervențiilor de tip pop-up în contextul spațiului public bucureștean.

Concursul București Pop-UP își propune să atragă tineri profesioniști către zona spațiului public destinat comunității, și totodată să adune o serie de soluții creative pentru revitalizarea acestuia. Concursul se va desfășura între 2 iulie 2012 și 5 august 2012 și sunt invitați să participe studenți sau absolvenți cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, din domeniile designului, arhitecturii, urbanismului și alte domenii conexe. Regulile sunt flexibile, tehnica de lucru, piesele desenate și scrise rămânând la latutudinea participanților, atâta timp cât se înscriu într-un număr de maxim 3 planșe, și au capacitatea de a ilustra satisfăcător obiectul sau obiectele propus(e).

Proiectele câștigătoare vor fi construite de către participanți, împreună cu echipa Urban2020, iar apoi vor fi expuse în spațiul public. Totodată, acestea vor participa la ediția 2013 a Bienalei de Artă Publică – LIFT.

București Pop-UP este un proiect Urban2020, implementat alături de Noi facem bine – partener principal și Revista Zeppelin – partener media. București Pop-UP este finanțat de Uniunea Arhitecților din România prin intermediul Observatorului Urban București. Proiectul este susținut de Modernism.ro și Studio Plot.

Detalii despre  Asociația Urban2020

Detalii despre proiectul Bucuresti Pop-UP

Detalii despre concurs și premii