Asociația Teatrul Imposibil anunță desfășurarea celei de-a V-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Experimental MAN.in.FEST în perioada 13 – 15 iulie 2012.

MAN.in.FEST a fost creat din dorinţa de a introduce în spaţiul teatral național creaţii contemporane de renume internaţional, care să familiarizeze publicul din România cu inovaţiile din domeniul artistic, plecând de a premise că, prin intermediul teatrului experimental, artiştii pot atinge noi niveluri de interacţiune cu publicul. Festivalul a reuşit să devină un spaţiu de întâlnire al artiştilor din domeniul teatrului experimental, contribuind la realizarea unui schimb intercultural între artiştii străini şi cei naţionali, incluzând aici şi artiştii aflaţi la început de carieră.

Ediţia din 2012 a festivalului va reuni artişti de renume internaţional provenind din 6 ţări. Festivalul surprinde prin utilizarea unor spaţii neconvenționale de desfăşurare, precum Salina de la Turda, unde va avea loc unul dintre evenimentele speciale ale acestei ediții.

MAN.in.FEST International Experimental Theatre Festival se adresează publicului larg, teatrul experimental neimplicând niciun fel de restricţii în ceea ce priveşte transmiterea mesajului cultural. Festivalul dărâmă barierele de orice fel, accesul fiind gratuit la spectacolele desfăşurate în aer liber.

Proiectul MAN.in.FEST International Experimental Theatre Festivalare scopul de a promova teatrul stradal în rândul clujenilor, prin intermediul organizării unui festival de teatru de anvergură internaţională.

Ediţia de anul acesta a MAN.in.FEST se concentrează pe spaţiul de evoluţie a omului, în salturi uriaşe dar reprezentative: de la peştera mitică la castelele medievale, până la peisajul urban de astăzi.

Teatrul interactiv şi de improvizaţie permite ca artiştii şi publicul să împartă acelaşi spaţiu, să aibă o comunicare directă, să construiască împreună piesa de teatru, happening-ul, emoţiile şi chiar mesajul spectacolului. Iar asta pentru că arta contemporană este o împărtăşire dar şi o izolare a sufletului, a trăirilor şi a semnificaţiilor.

Aducând în acelaşi loc trecători, public fidel, specialişti şi amatori, români şi străini, turişti şi studenţi, toţi luând parte la acelaşi spectacol, dar având roluri diferite, sunt stârnite diverse reacții; unii interacţionează mai mult, alţii mai puţin sau deloc, unii sunt mai deschişi, mai ludici, alţii se feresc sau nu înţeleg despre ce este vorba; unii sunt plăcut surprinşi, alţii nu sunt de acord cu „ce a devenit arta în ziua de azi.” Iar reacțiile merită încurajate, acestea fiind, dincolo de simpla lor natură, cel mai constructiv element când vine vorba despre dezvoltarea actului artistic, în vederea alinierii culturii românești la standardele europene și universale.

Despre noi:
Asociația Teatrul Imposibil se angajează să promoveze activitățile culturale interetnice și să sprijine participanții români și străini la diferite evenimente culturale și artistice organizate în țară și peste hotare. Membrii săi își propun să promoveze noi forme de expresie teatrală și educare a publicului în domeniul spectacolului experimental, care este considerat un nou mijloc de exprimare, adecvat publicului din secolul 21.

Programul complet al evenimentelor
MAN.in.FEST – International Experimental Theatre Festival 2012 :

ZIUA 1 (13.07.2012)
17:00 Messebolt Pupet Theatre-HU Piața Muzeului
18:00 Brian Young-FR Piața Muzeului
18:00 Silence Teatro-IT Bld. Eroilor
19:00 Eroristas-GR Piața Muzeului
19.00 Teatrul Puck-RO Bld. Eroilor
20.30 Messebolt Pupet Theatre-HU Piața Muzeului
20:30 Obsession-RO Bld. Eroilor

ZIUA 2 (14.07.2012)
10:00 Workshop-GR: Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică Octavian Stroia Cluj-Napoca
12:00 Silence Teatro-IT Salina Turda
18:30 Brian Young-FR Bld. Eroilor
19.30 Teatrul imposibil-RO Piața Muzeului
20:00 Eroristas-GR Piața Muzeului

ZIUA 3 (15.07.2012)
18:00 Eroristas-GR Bld. Eroilor
18:00 Zero Ballet-HU Piața Muzeului
19:00 Teatrul imposibil-RO Piața Muzeului
19:00 Florina Paldau-RO Bld. Eroilor
19:30 Teatrul studio „Master Class”-REP. MD Piața Muzeului
20.30 Silence Teatro-IT Piața Muzeului
21:30 Zirkrobajka-RO Bld. Eroilor

Acest proiect este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.
Sponsorii proiectului sunt: BCR, Janis Club, Hotel Meteor, New Idea, Accord, Student Travel și Cofetăria Saveur
Parteneri media principali: TVR Cluj, TVR Cultural, Radio România, Radio România Cultural, Radio România Actualități, Radio România 3Net și Radio România – Târgul de Carte Gaudeamus.
De asemenea, proiectul se bucură și de sprijinul următorilor parteneri: Modernism, Iulius Mall, Salina Turda, Observatorul Cultural, TATAIA, BeWhere, Buzz-News, TheEvents, Adevărul, TurdaNews, Zile și Nopți, Radio Napoca 102.2 FM, Făclia Ziar independent de Cluj, orasulcluj.ro, FlipFlop.ro, Edu-News.ro, ArtAct Magazine, Evenimente in Cluj, Welcome2Cluj și Blogunteer.ro.
Eveniment recomandat de PORT.ro