Vă invităm la următorul eveniment din cadrul Proiect 1990.

Începând de luni, 2 iulie 2012, ora 19, Piaţa Presei Libere din București găzduiește în cadrul „Proiect 1990” vernisajul sculpturii „Hidra” de Costin Ioniță.

Sculptorul Costin Ioniță a decis să ilustreze, totala lipsă de verticalitate și umanitate a clasei politice românești, printr-o uriașă Hidră. Desprinsă din fostul regim comunist, Hidra pare de neoprit și de neînvins. Ea, sub orice culoare politică ni se arată, rămâne caracterizată, în primul rând, de lipsa interesului față de cei pe care îi conduce și a conștiinței.

Ioniță și-a concentrat, în ultimii ani, cariera artistică în zona publicității și a cinematografiei, dar cu toate acestea a participat la numeroase expoziții de sculptură și a luat Premiul Patronatelor pentru tineret (2007), Bursa UAPR (2003), Bursa Nemțoi (2003), Premiul Internațional pentru Sculptură Societa Club UNESCO (2001).

„Proiect 1990” marchează o serie de evenimente, care au ca scop amplasarea unor lucrări de artă contemporană temporare pe soclul din Piaţa Presei, rămas liber încă din 1990. Iniţiatorul  „Proiect 1990” este Ioana Ciocan, asist. dr. în cadrul Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, iar sculptura lui Costin Ioniță este cea de-a doisprezecea lucrare expusă în cadrul „Proiect 1990” de la demararea acestuia din ianuarie 2010.

Ioana Ciocan militează pentru un muzeu al artei comuniste unde speră să mute statuia lui Petru Groza și Leninul lui Boris Caragea, pe care deja le-a salvat din abandonul de la Mogoșoaia.

Proiect susținut de Fundația cultural umanitară Om bogat, om sărac-OBOS, Pro-Mac, Modfloor și Colina Motors.

www.ioanaciocan.com
Foto: Francois Launay