Igloo media prezină noul album igloobest – Birouri din România 2

 

Igloo media anunță lansarea celui mai nou album din seria igloobest, Birouri din România 2. Evenimentul va avea loc la București, marți, 10  iulie 2012,  începând cu ora 19:00 la restaurantul Sole, situat la etajul 15 al clădirii Crystal Tower.

Clădirile de birouri sunt cu siguranță un semn al lumii contemporane, o realitate tot mai prezentă în orașele din marile țări ale lumii. România nu face excepție, dinamica din acest sector în ultima perioadă fiind una remarcabilă. De la lansarea primului album Birouri din România și până astăzi numărul de proiecte dedicate acestui program arhitectural a crescut considerabil.

Cele 15 proiecte prezentate în cel de-al doilea album dedicat  birourilor  reprezintă o selecție a celor mai noi clădiri construite în România care se remarcă prin calitatea arhitecturii, multe dintre ele fiind premiate la competițiile locale și naționale de specialitate. Lucrările expuse în albumul Birouri din România 2 sunt construcții arhitecturale de anvergură, care devin adesea prezențe urbane puternice și a căror imagine influențează atât zona în care sunt inserate, cât și utilizatorii ei. Unul dintre criteriile care au stat la baza selecției celor 15 proiecte îl reprezintă capacitatea acestora de a răspunde corect, adeseori chiar inovativ, la provocările funcțiunii și contextului urban. Încă niște excepții în peisajul construit general, aceste clădiri creează o imagine dinamică a programului, în special din punct de vedere tipologic.

În interiorul albumului se regăsesc  pe de o parte blocurile-turn, devenite în scurt timp repere ale orașului, cum sunt City Gate, Eurotower sau Crystal Tower, iar pe de altă parte dezvoltări mari pe orizontală, încă puțin întâlnite la noi, precum Swan Park sau Petrom City. Există apoi proiectele care punctează anumite intersecții urbane importante din București: Olympia Tower domină acum zona Pieței Muncii, Centrul Golden Blitz completează într-un mod elegant aglomerata intersecție Răzoare, iar Banca Transilvania propune o siluetă îndrăzneață în imediata apropiere a aeroportului Băneasa și a unei artere vitale pentru oraș. Nu în ultimul rând, există clădirile care răspund, formal și nu numai, unor țesuturi urbane specifice, stabilind cu acestea un dialog creativ, cum se întâmplă în cazul HQ Victoriei, Victoria Center sau Unirii Factory, o prezență originală într-o zonă mai puțin frecventată a capitalei.

Urmărind demersul de promovare a soluțiilor valoroase în arhitectura locală am selectat pentru acest album și proiecte care se remarcă printr-o arhitectură sustenabilă, precum Swan Office&Technology Park care deține un sistem de management al clădirii care monitorizează permanent consumul energetic sau Crystal Tower, care utilizează în premieră pe plan local fațada “double-skin”, fiind declarată “Proiectul Verde al Anului” de către Romanian Green Building Council.

Vă așteptăm așadar sa fiți prezenți la evenimentul de lansare a albumului Birouri din România 2, eveniment suținut de BASF.