Galeria Arthis în colaborare cu Filiala Râmnicu Vâlcea a UAP din România organizează

Expozitia de pictură pe sticlă : Povesti, legende, culori și lumină
Artist: Nicolae Groza

22.07.2022 – Vernisaj 17.00 – 21.00
Galeria Arthis – Greblești – Câineni – jud. Vâlcea
Str. Blanete nr. 3 – Greblești

Info – Arthis : 00.40.754.53.24.82 sau 00.32.474.72.89.95 – [email protected]

Expozitie deschisă: 22.07.2022 – 21.08.2022

Ïn cadrul anului internațional al sticlei

Pictorul Nicolae Groza, absolvent al Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, Facultatea de Arte decorative, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România este unul dintre cei mai apreciați artisti ai României. Îi datorăm fresca de la Teatrul Național din Craiova, din Deva și cea de la Facultatea de Drept din București. Nicolae Groza trăiește și lucrează în Belgia din 1984. Operele lui sunt prezente în colectii private și publice în lumea întreagă. În Belgia, lucrările lui se regăsesc în colecțiile Muzeului de Artă spontană din Bruxelles, ale Centrului de gravură și imagine imprimată din La Louvière și în sala Le Scaldis din Antoing, unde puteți admira o frescă realizată de Nicolae Groza.

Arthis – Casa de cultură belgo-română din Bruxelles, în colaborare cu Filiala Râmnicu Vâlcea a UAP din România, vă propun să descoperiți într-un cadru inedit, plin de istorie și autenticitate, lucrările artistului plastic belgo-român Nicolae Groza.

În cadrul anului internațional al sticlei, picturile pe sticlă ale lui Nicolae Groza aduc strălucirea și culoarea legendelor din istoria umanității.

Magia povestilor, a amintirilor și a legendelor există !
Personajele sale ieșite dintr-un joc carnavalesc, formele distorsionate, aglomeratia de simboluri, ne trimit la istoriile cu tâlc pe care trebuie să le descifrăm ca pe o ghicitoare.
Lumina, culorile, liniile ne vorbesc despre o viață arhaică, trecută prin viziunea fantastică a autorului.
A picta pentru Nicolae Groza înseamnă să transmiți și să percepi invenția plastică, timpul cum nu a fost, ci așa cum ni-l povestește el în fabule interioare.

Galeria Arthis – Greblești vă propune să descoperiți artiști de diverse origini într-un cadru convivial și non-conformist.

Haideti La noi, la Greblești!

––––––––

În colaborare cu : Arthis asbl – vzw, Filiala Râmnicu Vâlcea a UAP din România,  Arthis Artists, Radio-TV Arthis

Cu sprijinul: Federatiei Valonia-Bruxelles, Comisiei Comunitare Franceze, Comisiei Comunitare Flamande, Stedenfonds, Primăriei Orașului Bruxelles și Departamentului pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Secretariatului General al Guvernului României