SALONUL de gravura si sculpturaisi propune începând din acest an, ca relatia gravura – sculptura sa fie marcata de anumite similitudini ce sunt date de materialul de lucru, acelasi material folosit de gravor cat si de sculptor, sau de instrumente asmanatoare folosite in  actul creatiei sau de anumite atitudini si stari creative ce unesc cele doua exprimari artistice. Nu ne vom lega de subiecte sau anumite teme în mod special, ci mai degrabă de tehnicile

specifice sau eventual de multiplicarea unei opere de arta (atat in gravura cat si in sculptura) Se urmareste evidentierea acestor tehnici și particularizarea acestor tehnici artistice,

promovarea lor, interdependenta dintre forme de exprimare 2D si 3D, promovarea traditiei si a noilor forme tehnologice specifice.

Astfel vor fi editii ce vor avea anumite particularitati(toate in acelasi an desfasurându-se concomitent in spatii diferite,sau in fiecare an cate o sectiune, urmand ca o data la trei ani sa fie reunite toate, intr-o singura expozitie ce poate fi cu statut de trienala).

Astfel avem:

a)-lemnul si dalta-sculptura in lemn si xilogravura si tehnici derivate- tiparul inalt

(editia din acest an-2011)

b)-metalul  in gravura si in sculptura(tehnici de multiplicare in grav. Specifice

tiparului  adanc– aquaforte, aquaforte,daltita, pointe-seche, etc./ in sculptura –bronzul si alte materiale.

c)- piatra in gravura si in sculptura

d) – EPOZITIE CE VA FI REALIZATA  REUNIND LUCRARI DIN  EDITIILE PRECEDENTE si  tehnici neconventionale ce sunt folosite in gravura (print.digital, video.foto-print,etc.) si sculptura( materiale, tehnici, modalitati de exprimare  cat mai diverse, )

Punctele c) si d) vor fi in acelasi an respectiv C)-primavara si D)toamna (ca punct final-editarea unui catalog -trienala)

Se vor realiza work-shopuri la care vor participa artistii (sculptori si gravori )ce vor fi invitati sa participe la editia ce urmeaza a fi realizata(ei vor fi instiintati daca este posibil, cu un an inainte)

Se vor realiza filme documentatre ce vor prezenta procese tehnologice, portrete artisti, sau evenimente din timpul worksopurilor.Filmele vor fi prezentate in cadrul fiecarui salon.

Se vor realiza cataloage , materiale publicitatre ce vor promova activitatile  artistice specifice  artelor gravurii si sculpturii.

Vor fi invitati artisti din tara si din strainatate(se vor realiza parteneriate cu Centre de gravura, institutii, scoli. Universitati, fundatii, asociatii,etc.)

Vor fi realizate simpozioane, dialoguri cu participarea unor artisti si critici, colectionari, etc..

Se va promova creatia tanara.(eventual printr-o sectiune separata)

Parteneriate cu mass- media, tv.ziare si publicatii de specialitate.

Racordarea si relationarea cu evenimentele  si institutiile internationale.

Creaarea unui sit –internet.

autori proiect: IURI ISAR

Curatori : LUIZA BARCAN / IURI ISAR

PRIMA EDITIE- LEMNUL
SALONUL DE GRAVURA/SCULPTURA

GALERIA SIMEZA 28 aprilie-10 mai, BUCURESTI 2011

La editia 2011 a Salonului de gravura /sculptura, se vor primi( inceea ce priveste gravura) lucrari -gravuri ce vor fi realizate in tehnica TIPARULUI INALT .  Anul acesta se doreste promovarea relatiei dintre lemnul sculptat si lemnul gravat (nu numai  xilogravură, pot fi si alte tehnici specifice tiparului înalt).

Vor fi artisti invitati  (recunoscuti pentru tehnica sus mentionata) si participanti ce ( poate) vor fi selectati in functie de nr. de lucrari stranse.

Pentru salonul 2011, lucrarile vor fi aduse(1-3 lucrari gravuri) la

GALERIA SIMEZA –

26,27 APRILIE. între orele 10.00-18.00

 

A II-A EDITIE –METALUL

25 iunie-6iulie 2012, galeria SIMEZA

La editia a 2-a a Salonului de gravura /sculptura – 2012, se vor primi( in ceea ce priveste gravura) lucrari -gravuri ce vor fi realizate in tehnica TIPARULUI ADANC,in special vor fi prezente tehnicicile: aquaforte, aquatinta, poite seche,daltita-metal s.a.  Anul acesta metalul va fi materialul ce sta la indemana  gravorilor si sculptorilor, angajati in a prelucra acest material, cu priceperi si tehnici specifice, intervenind direct sau indirect, folosindu-l ca mijloc tranzitoriu (matrita)spre opera finala sau pastrandu-l si punand in valoare calitatile materialului, fie el bronz, alama, tabla sudata , inox,s.a. .

Vor fi invitati  artisti (recunoscuti pentru tehnica sus mentionata)

Pentru salonul 2012, lucrarile vor fi aduse de catre invitati(1-3 lucrari gravuri) la

GALERIA SIMEZA –

21iunie-23iunie. între orele 10.00-18.00

                                       

Taxa – 0 RON/ expozant

 

LISTA  ARTISTI (GRAVORI) INVITATI

AUREL BULACU

NICOLAE ALEXI

OVIDIU CROITORU

ION PANAITESCU

FLORIN STOICIU

TEO HRIB

CRISTIAN TARDEL

NISTOR COITA

ION ATANASIU

ANCA BOERIU

CRISTIAN TARBĂ

MIRCEA NECHITA

MARIA PETCU

CIPRIAN UDRESCU

CORINA VASILE

CARMEN APETREI

EMILIA PERSU

RODICA LOMNASANU

EUGEN GUSTEA

ALA POPA JALEA

GAVRIL KOVACS

ZUZU CARATANASE

CARMEN PARASCHIVESCU

ANAMARIA SMIGELSCHI

MARIEA PETCU

ILIE CHIOIBAS

AUREL VLAD

IURI ISAR