– un eveniment interactiv la granița dintre joc și film
Program Fundația Löwendal: 18:00 – 03:00

Adresa: Piața Gh. Cantacuzino nr. 1, Sector 2, București
Telefon: 021/210.33.60
[email protected]

Acces gratuit

Fundația Löwendal propune pentru acest an un eveniment interactiv de provocare a curiozității publicului tânăr, pentru a cunoaște creația și viața unui artist nonconformist, excepțional în peisajul artistic românesc,  George baron Löwendal – un spirit inovator, mereu cu un pas înaintea vremurilor sale.

În Noaptea Muzeelor, Fundația Löwendal și Asociația Make a Point îi invită pe creatorii „Dear Esther” să povestească, într-o video conferință, ce a presupus realizarea unuia dintre cele mai apreciate jocuri din ultima vreme.

Începând cu ora 21.30, Dan Pinchbeck și Robert Briscoe vor răspunde întrebărilor publicului despre proiectul „Dear Esther” care îmbină ultimele tehnici digitale, concepte, narativitate non-lineară, creații muzicale, dar și cercetare academică, bazată pe opiniile jucătorilor. Moderatorii discuției vor fi Octavian Ureche și Alma Cazacu, de la Make a Point.

Deschis între 18.00 – 03.00
Act principal la 20.00
Sesiune Q&A la 21.30

Fundația Lowendal: P-ța Cantacuzino nr. 1, Sector 2, București
Tel. 021/210.33.60
[email protected]


George baron Löwendal (1897, Sankt-Petersburg – 1964, București) s-a remarcat ca pictor, grafician și profesor, dar mai ales ca om de teatru, receptiv la noile curente de avangardă ale începutului de secol XX. Viziunea sa înnoitoare despre arta spectacolului a stat la originea scenografiilor sale experimentale, una dintre cele mai interesante realizări fiind scenografia piesei R.U.R. de Karel Čapek, cea dintâi montare românească a unei piese SF, pentru care a construit prima scenă turnantă din țară, între 1927 și 1928.
În intervalul 18:00 – 03:00, la sediul Fundației Löwendal se poate redescoperi, într-un nou concept vizual, creația surprinzătoare a artistului George Löwendal și experimenta pentru prima dată într-o experiență colectivă dimensiunea interactivă oferită de jocul „Dear Esther” – o creație aflată la granița dintre joc, film, artă digitală și literatură.
„Dear Esther” este produs într-un studio de creație independent din Brighton-UK, specializat în jocuri la persoana întâi, numit thechineseroom, creatorii săi fiind Dan Pinchbeck – scriitor și producător, Robert Briscoe – artist și designer și Jessica Curry – compozitor.