ABATOR INDUSTRIES prezinta
“FOLKA EXPERIMENTALA”
concert de muzica improvizata, infuzii de muzica veche si experiment sonor
Colectivul ABATOR INDUSTRIES a gandit acest concert-concept pornind de la ideea ca oamenii pot medita, pot avea trairi spirituale si altfel decat in contextul dogmatic, eminamente religios. Acest concert este un exercitiu de intrare intr-o altfel de stare constienta, prin muzica improvizata. Intentia colectivului ABATOR INDUSTRIES este de a crea live contextul in care sa reagasim personal si constient motivele sonore care ne definesc calatoria in spatiul cultural in care traim (fizic, online, mental etc.).
Spiritul fiecarui om este exprimat in exterior prin gandire articulata verbal si sonor, iar spiritualitatea, ca stare de creatie si expresie este strans legata de limba in care traim. Asadar, pentru acest concert, inspiratia principala este muzica folklorica romaneasca veche si influentele world music care au definit, prin tavalugul istoriei, spatiul cultural romanesc.
Fiecare concert Abator Industries ofera membrilor din acest colectiv muzical libertatea de a-si alege de fiecare data alte instrumente muzicale pe care le folosesc live. FOLKA EXPERIMENTALA propune:
– invitat special Bogdan de la Cluj – berimbau, fluiere si percutie
– muzicuta, acordeon, chitara, electronice si trompeta – Catalin Lungu
– chitara, efecte – Dan Michiu
– bass – Doru Ioan Boeriu
– tobe si percutie – Daniel Iliescu
– improvizatii vocale, incantatii, doinite si cantece de pamant – Andreea Tincea si Andrei Bucureci
– visuals- David Sandor
Textele care se vor auzi in concertul live vor fi preluari din folklorul local si universal, dar si materiale originale (Andreea Tincea si Andrei Bucureci) si improvizatii.
Rochia purtata de Andreea Tincea face parte din colectia de inspiratie etnica romaneasca realizata de creatorul Adrian Oianu.
Invitatul special al serii este instrumentistul Bogdan Rakolcza, membru al proiectului Cercul Intreg, Cluj. Elementele video sunt asigurate de artistul plastic David Sandor.
ARTIST SUPPORT: 15 ron
entry time: 20.00
date: 27 aprilie 2013