After/World – Instalatie video – Joi, 3 mai, 7:00 PM – Atelierul de Productie ( Splaiul Unirii, 160)

Lucrarile prezente in expozitia “After World” sunt incursiuni in spatii straine, destabilizante, motiv de retraire a unor amintiri, de analiza a diferentelor, dar si a asemanarilor dintre culturi.
Fiecare intrare intr-un nou spatiu este la inceput deconcertanta. Se priveste noul cu circumspectie si se cauta a se identifica familiarul in necunoscut. Asa China incepe sa semene cu Romania, iar fiecare drum aduce a drumul spre casa. Timpul gliseaza intre prezent si trecut. Planurile se intretaie, se opresc, repornesc, incetinesc, o iau la fuga. In final, oriunde am fi cautam “terra firma”.

Artisti prezenti in cadrul expozitie “After/World”:

Ileana Faur – Lucreaza cu fotografie-video-instalatie

A participat la:
TITLE [The perpetual conflict] februarie 2011
Prelude at Dr. Gancievici martie 2012

Lucrarea Maramures

– O serie de portrete ale unor oameni din satul meu natal, fiecare portret este un videoclip filmat cu incetinitorul, miscarea din imagini fiind lenta, aproape insesizabila.
Este o incercare de a reprezenta o lume in care totul este imobil, lucru care a dus in mod natural spre formatul de prezentare al proiectului. Este o lume in care traditiile se lasa mostenire. O lume care functioneaza dupa reguli nescrise. Proiectul a inceput precum o leapsa. Neavand voie sa fotografiez lumea din sat.

Andreea Peterfi – Lucreaza cu fotografie-video-instalatie

A participat la:
Reframing the fragments noiembrie 2010
TITLE [The perpetual conflict] februarie 2011
Prelude at Dr. Gancievici martie 2012

Lucrarea China

– Am petrecut trei luni in China. Pe parcursul acestei calatorii ceea ce mi-a atras atentia, intr-o tara atat de orientata spre viitor, au fost traditiile trecutului intretaiate in prezent.
Calatoria mea a fost o intoarcere in timp, o privire inspre trecut, o paralela cu mitologiile comuniste din propria mea tara care mergeau mana in mana cu mandrii zgaraie-nori capitalisti.
Una dintre opririle mele intr-un sat m-a adus in mijlocul acestor traditii. Dimineata cand am iesit sa imi fumez tigara pe balcon am observat pe marginea raului din fata hotelului femei spalandu-si hainele. Mi-am luat aparatul, a trebuit sa le imortalizez. Imaginea mi-a adus aminte de povestile bunicii, in Romania, povesti in care ea, alaturi de vecinele ei, mergeau sa spele rufele in rau. Obiceiul se repeta, la diferenta de mii de kilometri, culturi si de cateva decenii.

http://andreeapeterfi.blogspot.com/

Tiberiu Simtion – Lucreaza cu fotografie-video-instalatie

A participat la:
TITLE [The perpetual conflict] februarie 2011

Lucrarea Bucuresti

– Lucrarea se compune din filmari realizate in locatii diferite si suprapuse in campul vizual al unui automobil in miscare. Multitudinea de imagini, de stari ale vremii, de momente ale zilei duc la dedublarea perspectivei privitorului, dezorienteaza.

Marie-Andrée Pellerin (Montreal, Canada)- Lucreaza cu sculptura-video-instalatie-interventie urbana

A participat la:
FOFA Gallery
Montreal High Lights Festival in timpul Nuit Blanche 2011.
Prelude at Dr. Gancievici martie 2012
Artist in residence BucharestAir

Lucrarea Voluntari (Le Dragon Rouge (Apocalyption), Man cutting wood, La championne (Voluntari’s ghost)

– Lucrarea se compune din trei videoclipuri realizate in cadrul rezidentei la Bucharest- AIR in martie 2012. Toate trei clipurile au fost filmate in cartierul in care era situata casa rezidentei, in Voluntari, unde am observat felul in care calea ferata juca rolul de limita intre doua sisteme: unul traditional, al satului si un altul, al complexului comercial chinezesc “Dragonul rosu”.
Lucrarea este realizata la intersectia acestor doua entitati, care la o prima privire par contradictorii, dar care rapid dau la iveala conexiuni neasteptate. Prin intermediul clipurilor video incerc sa generez noi intelesuri si noi mitologii ca urmare a acestei intalniri a contrariilor. Lucrarea relationeaza cu experienta mea in cartierul din Voluntari, inregistreaza anxietatea primelor zile de rezidenta, neintelegerile si noile descoperiri.

Artist’s blog: http://griffintown.dare-dare.org/
Vimeo: vimeo.com/user7957960
Residency Bucharest-AIR: http://www.bucharestair.com/news.php