Marţi 14 iunie, ora 16.00

Caminul Amalia si Sef Rabin dr. Moses Rosen

str. Jimbolia nr.105, Bucurestii Noi, sector 1

Centrul de Arta Comunitara Varsta4 va invita la:

Caminul Moses Rosen: prezent

– prezentare atelier fotografie-

Vlad Petri, primul artist in rezidenta al Centrului de Arta Comunitara Varsta4, propune un atelier de fotografie, axat pe mai multe directii: discutii despre istoria si teoria fotografiei, exercitii practice, documentarea foto a vietii comunitare. Timp de cinci saptamani, zece rezidenti si un angajat al caminului au vizionat filme si materiale video despre fotografie, au discutat despre mizele si scopurile fotografiei, s-au intors la povesti din trecut pe care ar fi vrut să le fotografieze, au documentat cu aparate foto de unica folosinta viata de zi cu zi din comunitate.

In cadrul evenimentului de prezentare a atelierului, participantii si coordonatorii vor urmari impreuna rezultatele muncii de peste o luna, vor dezbate si vor impartasi cu publicul experienta fotografiei comunitare si opinii despre rolul fotografiei in documentarea vietii de zi cu zi.

Participanti atelier: Eva Szemler, Iudith Ardeleanu, Lazar Grumberg, Lidia Fonea, Margareta Eschenazy, Marius Armasu, Pompiliu Sterian, Simion Gyorgy, Sorin Steinberg, Tina Grimberg, Rodica Dumitrache.

Vlad Petri este fotograf, operator si artist vizual. S-a nascut in 1979, in Bistrita. A participat la mai multe expozitii de grup si personale: Pasager (Geleria UNA, 2001); Portrete vii (MakeaPoint, 2010). A regizat si filmat, impreuna cu Madalina Rosca, documentarul Revelion 2008. A coordonat diferite ateliere de creatie fotografica, printre care workshop-urile Photon. Pasionat de calatorii, a lucrat in cadrul unor proiecte desfasurate in tari din Asia si Orientul Mijlociu. Proiectele sale sunt documentate pewww.vladpetri.ro .

Centrul de Arta Comunitara Varsta4 este un spatiu pilot de promovare a artei comunitare cu persoane institutionalizate, care isi propune sa schimbe felul in care sunt receptate institutiile similare in Romania.

Centrul de Arta Comunitara Varsta4 vine in continuarea proiectului cu acelasi nume, dezvoltat de comunitatea caminului Moses Rosen impreuna cu echipa tangaProject, din august 2009.

Coordonatori Varsta4: Paul Dunca, Alice Monica Marinescu, Mihaela Michailov, Katia Pascariu, David Schwartz

Parteneri proiect: Caminul Amalia si Sef Rabin dr. Moses Rosen, DASM – Directia de Ajutor Social si Medical a FCER