Doar o luna pana la inchiererea inscrierilor pentru Premiul Henkel pentru Arta 2012

Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) anunta lansarea celei de-a unsprezecea editii a «Premiului Henkel CEE pentru Arta», competitie dedicata artistilor din 23 de tari din Europa Centrala si de Est si din Asia. Castigatorul va primi nu numai un premiu in valoare de 7.000 de euro, ci si o expozitie in tara sa natala si o prezentare individuala la MUMOK, in Viena. Valoarea totala a premiului oferit in 2012 se va ridica astfel la 35.000 de euro.

Termenul limita de depunere a inscrierilor este 25 mai 2012.

Premiul este acordat in colaborare cu asociatia KulturKontakt Austria si cu Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig, Viena (MUMOK). Ca si in anii trecuti, nu exista o tema prestabilita pentru competitie, fiind recompensate operele exceptionale si inovatoare din domeniile pictura, desen, fotografie, video si instalatie. Un juriu international format din curatori si experti renumiti se va intalni in vara pentru a alege cei 5 artisti finalisti in cursa pentru marele premiu. Castigatorul va fi anuntat in cadrul unei ceremonii de gala ce se va desfasura la Viena in octombrie 2012.

Artistii romani sunt asteptati si ei sa se inscrie in competitie. Si in 2012, in cazul in care exista mai mult de cinci inscrieri in Romania, se va organiza o preselectie locala in luna iunie, jurizata de personalitati importante ale mediului artistic local. Si anul acesta, juriul va alege 1 singur artist ale carui lucrari vor intra in procesul de selectie de la Viena. Castigatorul local va primi si un premiu in valoare de 1,000 Euro, din partea companiei Henkel Romania.

Conditii de inscriere in concurs – 2012:

Pentru inscrierea la aceasta editie a “Premiului Henkel CEE pentru Arta” sunt necesare urmatoarele documente:

–       Curriculum Vitae si o descriere a activitatii artistice (in limba engleza sau germana);

–       Limita de varsta: 40 de ani (artistul sa nu fi implinit inca varsta de 40 de ani la momentul ceremoniei de premiere, care va avea loc in Austria in octombrie 2012)

–       Numar lucrari care pot fi inscrise: 3-5 reproduceri. Nu se accepta lucrari in original!

  • Pentru lucrarile de arta din sectiunile pictura, desen, fotografie: reproduceri sub forma de fotografii, dosare si/sau cataloage (Format: max A3). Nu se accepta diapozitive, CD-uri sau DVD-uri!
  • Pentru lucrarile de arta din sectiunile video si instalatie, lucrarile vor fi trimise pe DVD-uri! (Durata maxima a materialelor de prezentare nu trebuie sa depaseasca 10 minute)

–       Lucrarile nu trebuie sa fie anterioare anului 2009.

 

Data limita pentru trimiterea lucrarilor este 25 mai (data postei), expediate la adresa de mai jos.

GMP PR

Attn: Roxana Poede

Pentru Premiul Henkel CEE pentru Arta

Str. Teodor Stefanescu nr. 4, sector 3

Bucuresti

Pentru mai multe informaţii despre competitie si ediţiile anterioare, puteţi accesa:  http://www.henkel.ro/despre-henkel/henkel-art-award-1568.htm  sau  www.facebook.com/HenkelArtAward.