La apropierea Sărbătorilor de Paşti, Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” îşi întâmpină spectatorii nu doar cu spectacolele din repertoriul curent, ci şi cu o nouă expoziţie a pictorului naiv Gheorghe Ciobanu, totodată sculptor iconograf şi poet ţăran. Expoziţia se numeşte simplu:  ”De primăvară”  şi se încadrează în programul TNB PARATEATRAL-VIZUAL.

Este cea de-a doua expoziţie a lui Gheorghe Ciobanu la Naţional, după aceea organizată în preajma Crăciunului 2010, când a expus, sub titlul „De Sărbători”, o bogată selecţie de lucrări care s-au bucurat de un deosebit succes.

Tablourile sale, cu o anecdotică bogată inspirată din lumea magică a satului, adevărată bucurie a ochiului – vor fi expuse în foaierul Sălii Amfiteatru a Teatrului Naţional din Bucureşti începând cu data de 10 aprilie 2012, unde vor putea fi vizionate (dar şi cumpărate de amatorii de artă naivă autentică!) până la sfârşitul lunii mai 2012.

Gheorghe Ciobanu este un nume deja consacrat în galeria de azi a pictorilor naivi, cu un palmares bogat de expoziţii în ţară şi în străinătate. Crezul lui artistic conţine un minunat mesaj de optimism şi, de aceea, tablourile sale reprezintă un adevărat cadou de Sărbători !

„Ne trebuie atât de puţin ca să fim fericiţi! Eu, când stau în genunchi şi pictez, mă rog la Dumnezeu să-mi dea şi mie puţină frumuseţe să pun în tablourile mele, din cea multă pe care el a pus-o în creaţia Sa. Iar când începe să se lege tabloul, să apară de sub pensulă, atunci simt o bucurie şi o plinătate care mă vindecă de toate relele şi mă face fericit…”  (Mai multe despre pictor pe http://www.ciobanu-art.com)

Expoziţia se deschide marţi, 10 aprilie 2012 şi va putea fi vizionată până la sfârşitul lunii mai, înaintea spectacolelor de la Sala Amfiteatru. Vă aşteptăm să reveniţi la teatru, pentru o autentică bucurie De primăvară!