Fundaţia ERSTE oferă patru burse pentru tineri artişti şi patru burse pentru tineri curatori din Republica Cehă, Ungaria, România şi Republica Slovacă, pentru a participa la un curs, la alegerea lor, oferit de către International Summer Academy of Fine Arts din Salzburg în 2012.

În fiecare vară, mai mult de 300 de studenţi provenind din peste 40 de ţări din întreaga lume lucrează împreună la proiecte de artă, în cadrul a 20 de cursuri ţinute la Academia de vară de arte frumoase de la Salzburg. Având ca principal scop lărgirea varietăţii producţiei artistice, Academia se distinge atât prin reputaţia artiştilor invitaţi să predea, precum şi prin prezenţa cu adevărat internaţională a participanţilor.

Astfel, participanţii pot alege dintr-o serie de cursuri diferite ce vor avea loc la Academia de Vară din Salzburg, între 16. 07. – 25. 08. 2012. Mai multe informatii despre cursurile pentru artisti aici:

http://www.summeracademy.at/COURSES-2012_230.html

 

Curatorii  pot opta între două cursuri, după cum urmează:

 

 

Pentru selectarea celor opt bursieri, Fundaţia ERSTE formează un juriu, împreuna cu partenerii săi: tranzit.cz, tranzit.hu, tranzit.ro şi tranzit.sk.

Bursele pentru curatori şi artişti participanţi la Academia de vară de la Salzburg:

  • sunt concepute pentru artişti şi curatori aflaţi la începutul carierei lor;
  • se adresează candidaţilor din Republica Cehă, Ungaria, România şi Republica Slovacă;
  • acoperă cheltuielile de masă şi cazare, cheltuielile de deplasare, precum şi taxa de participare pentru curs;
  • valorează între 1.300 de euro şi 1.600 de euro fiecare, în funcţie de lungimea diferită a cursurilor pentru artişti sau curatori.

 

Informaţiile privind posibilităţile de cazare le puteţi găsi aici:    http://www.summeracademy.at/ACCOMODATION_95.html

Aplicaţiile trebuie să cuprindă următoarele documente:

  • detalii contact: numele, adresa, e-mail, telefon;
  • scurt Curriculum Vitae informativ (max. 1 pagina);
  • menţionarea poziţiei din care se aplică (artist sau curator), precum şi opţiunea de curs preferată;
  • scrisoare de intenţie în care se explică de ce anume aplicaţi, ce anume aşteptaţi de la acest curs  şi de ce credeţi că sunteţi potrivit pentru a participa la acest curs (max. 5000 de semne).

 

Aplicaţiile sunt acceptate doar prin e-mail pana la 30 aprilie 2012. Vă rugăm să trimiteţi aplicaţiile la [email protected]

 

Pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să o contactaţi pe Raluca Voinea, Asociaţia tranzit.ro: Tel. 004 0728 503012, e-mail: [email protected]

 

Tranzit

Tranzit este o reţea de asociaţii civice non-profit care lucrează independent în Austria, Republica Cehă, Ungaria, România şi Republica Slovacă în vederea consolidării scenelor locale de artă şi a activităţilor culturale. Reţeaua formează o platformă care are ca scop informarea celor care sunt activi în lumea internaţională a artei cu privire la activităţile ce au loc pe scenele de artă contemporană din Europa Centrală şi de Est. În cadrul unui colectiv format de unităţi locale autonome, Tranzit cooperează dincolo de graniţe precum: naţiuni, limbi, discipline, mentalităţi, istorii şi metode.

Mai multe informaţii: www.tranzit.org<http://www.tranzit.org/>

 

Fundatia ERSTE

În 2003, Fundaţia ERSTE s-a format din Erste Oesterreichische Spar-Casse, prima Bancă de Economii austriacă. În prezent, Fundaţia ERSTE este acţionarul principal al Grupului Erste. Fundaţia investeşte o parte din dividendele sale în dezvoltarea societăţii din Austria şi Europa Centrală şi de Sud-Est. Fundaţia susţine participarea socială precum şi angajarea societăţii civile, propunându-şi să aducă oamenii împreună, să disemineze cunoaşterea istoriei recente a unei regiuni care a trecut prin schimbări dramatice după 1989. Ca şi fundaţie activă, aceasta dezvoltă proiecte proprii în cadrul a trei programe: Dezvoltare Socială, Cultură şi Europa.

Mai multe informaţii: www.erstestiftung.org<http://www.erstestiftung.org/>