Tineri muzicieni talentati vor prezenta o diversitate de genuri muzicale şi vor face spectacol alaturi de iubitele trupe Mandinga si LaLa Band timp de 2 zile pe scena amenajata in Piata Mica din Sibiu la Festivalul Imagine, 14-15 septembrie 2012.

Festivalul Imagine debutează Vineri, 14 septembrie, de la ora 19:00, cu recitalurile celer 6 trupe din finala etapei nationale, selectate in urma preselectiilor de la Sibiu si Bucuresti. Trupa castigatoare va reprezenta Romania la etapa internationala din 2013 care va avea loc in Kristiansand, Norvegia. Seara se va incheia cu un recital incendiar al trupei Mandinga, reprezentantii Romaniei la Eurovision, care vine la Imagine cu un program latino-american ale carui ritmuri vor incanta publicul.

In ce-a de-a doua seara, Sambata, 15 septembrie, trupele finaliste din cele 7 tari  participante: Croatia, Belgia, Franta, Norvegia, Suedia, Slovenia si Roamnia, concureaza in finala internationala a Festivalului Imagine. Pe catigatori ii asteapta un tur european in 2013 si sansa de a inregistra un album in valoare de 10.000 de euro. Extrem de popularii La La Band vor  închide cea de-a doua seara a festivalului Imagine, cu un concert special, oferind finalul perfect publicului si participantilor. Prezenta lor este cu atat mai speciala cu cat cativa dintre membri formatiei LaLa Band au fost si ei concurenti ai Festivalului Imagine, demonstrand astfel ca scopul acestui eveniment este de a oferi o rampa de lansare pentru tinerii muzicieni.

Imagine Festival nu inseamna numai o competitie in sine, in culise avand loc o multime de activitati inedite. Scopul este aducerea impreuna a tinerilor muzicieni, pentru a interactiona, a invata si a-si impartasi unii altora din propriile experiente si de asemenea de a invata de la profesionisti din industria muzicala. Pe langa participarea lor la competitie, tinerii muzicieni vor beneficia de 2 zile de workshopuri si jam sessions sub coordonarea unor artisti renumiti precum Crina Mardare, Andrei Tudor, Florin Barbu, Berti Barbera.

Pentru a fi si mai aproape unii de ceilalti, asigurati-va ca ne veti insoti si in seara de joi, 13 septembrie, in Oldies Pub, la un jam session impreuna cu toti muzicienii participanti, pentru a capata energie si vibratii pozitive inaintea competitiei.

Mai multe informatii despre trupele participante si program puteti gasi pe pagina de internet www.imaginefestival.net

Imagine Festival este un proiect Jeunesse Musicale International organizat de Elite Art Club UNESCO – Jeunesses Musicales Romania si finantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu si Administratia Fondului National Cultural.