Ziarul pentru studenţi realizat de Voluntari pentru Idei şi Proiecte, „Carevasăzică”, se pregăteşte de numărul al patrulea. Aşa cum şi-a obişnuit publicul cititor, provocările şi invitaţia la scris şi la diverse colaborări sunt nelipsite şi de această dată.

 

Tradiţia ziarului presupune găsirea unui concept creativ central, în jurul căruia să fie redactate cele mai multe articole. Dacă în numărul trecut (pe care îl puteţi răsfoi aici), „Carevasăzică” şi-a testat imaginaţia pe tema „începuturilor”, numărul în curs de apariţie propune ca nou subiect principal ideea de „oameni din umbră”. Echipa redacţională îşi doreşte, de această dată, ca prin acest concept să atragă atenţia asupra oamenilor din spatele scenei şi al prim-planului tradiţional şi vizibil pentru toţi.

CONCURS ILUSTRAŢIE. Fie că este vorba despre persoanele care stau în umbra unor proiecte de succes şi sunt mai puţin cunoscute pentru iniţiativele lor, fie că vorbim despre acele situaţii şi poziţii marcate de un con de umbră prin însăşi natura lor, fie că, pur şi simplu, sunt puse sub lupă acele lucruri neexplorate până acum de publicul larg, „Carevasăzică” te invită să completezi conotaţiile posibile ale oamenilor sau lucrurilor din umbră prin concursul de ilustraţie. Aşadar, dacă te simţi inspirat de tema dată, aşteptăm desenul tău grafic şi contăm pe imaginaţia de a extinde cât de mult posibil sensurile conceptului de la care pornim în realizarea numărului al patrulea al ziarului.

CONCURS DE ARTICOLE. De asemenea, le-am pregătit pasionaţilor de scris un nou concurs de articole. De multe ori, poate că aţi remarcat un personaj secundar, pe care l-aţi considerat fie nedreptăţit, fie insuficient exploatat, fie receptat într-un mod deficitar sau pus la zid, deci situat, printr-o modalitate sau alta, într-un con de umbră. Vă propunem să vă puneţi în pielea unui astfel de personaj secundar (dintr-o carte sau dintr-un film la alegere) şi să redactaţi, din perspectiva lui, un discurs sau un monolog prin care acesta să dea o replică statutului său de până atunci. Apreciem, în mod special, creativitatea şi ingeniozitatea scriiturii. Regulile de redactare sunt: Times New Roman, font 12, spaţiere 1,5. Articolul nu trebuie să depăşească două pagini (aproximativ  5000 – 6000 de semne/1000 cuvinte).

PREMII – bilete la RED HOT CHILI PEPPERS. Lucrările voastre (atât ilustraţiile, cât şi articolele) vor fi premiate pe măsura eforturilor. Premiul cel mare, pentru ambele categorii, constă în câte un bilet la concertul Red Hot Chili Peppers, care va avea loc pe data de 31 august 2012, la National Arena. Cele mai bune lucrări au ocazia de a fi publicate în ziar şi, de asemenea, de a fi premiate cu ateliere de la Fundaţia Calea Victoriei şi cărţi.

Ne puteţi trimite lucrările voastre pe adresa [email protected], până pe data de 5 martie, la ora 23:59. Între timp, ne găsiţi pe pagina oficială de Facebook „Carevasăzică”.

Carevasăzică” este ziarul asociaţiei studenţeşti Voluntari pentru Idei si Proiecte şi a beneficiat, până în prezent, de lansarea a două numere. Publicaţia e destinată, în mod special, tinerilor din Bucureşti şi cuprinde articole de opinie şi informare. Scopul ziarului este acela de a promova scriituri de bună-calitate, personalităţi şi nume importante ale culturii contemporane.

 Voluntari pentru Idei şi Proiecte România este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, bazată pe voluntariat şi alcătuită exclusiv din studenţi. De 12 ani organizează anual peste 10 programe şi proiecte de dezvoltare personală pentru studenţii şi masteranzii din România, programe susţinute de companii, mass-media şi statul român.