În perioada 18-21 mai 2016 se va desfășura la Iași prima ediție a proiectului “CAMERA PLUS. Bienală de fotografie contemporană şi imagine dinamică” organizată de Centrul de Fotografie Contemporană. Expozițiile din cadrul evenimentului vor putea fi vizitate până pe 30 mai 2016.  

În cadrul bienalei vor fi produse o serie de expoziții și vor fi organizate o conferință (pe tema “Eticii fotografiei și politicii imaginii pe timp de criză”), o sesiune de recenzii de portofolii (Atelier Preview Plus, cu evaluatori din străinătate și din România), un atelier critic de analiză a imaginii fotografice, o întâlnire cu un editor de carte de fotografie, o seară de proiecții de filme experimentale și artă video și o sesiune de performance audio-video. O selecţie de lucrări din expoziţii vor fi prezentate în toamnă şi într-unul din spaţiile WASP din Bucureşti.

Bienala CAMERA PLUS vizează să contribuie la susținerea producției cercetării artistice și teoretice prin analizarea și medierea practicii fotografice, a imaginii dinamice și teoriei critice a fotografiei din România și din străinătate. Prin organizarea acestei bienale se propune crearea unui cadru al cunoașterii și promovării practicii fotografice contemporane, facilitarea constituirii unor grupuri de analiză a practicii fotografice actuale în vederea unei mai bune înțelegeri a rolului imaginii fotografice în raport cu experiențele culturale contemporane și cunoașterea multiperspectivală a lumii, precum și  investigarea practicii fotografice a tinerilor artiști, care lucrează în mediul fotografiei, filmului experimental și a artei video, în vederea constituirii unei cât mai vizibile platforme de afirmare profesională.  

Echipa de organizare a bienalei este formată din grupul de inițiativă al Centrului de Fotografie Contemporană din Iași: Matei Bejenaru, Lavinia German, Cătălin Gheorghe, Cristina Moraru, Cristian Nae şi Cătălin Soreanu.   Bienala CAMERA PLUS este sprijinită financiar de Administrația Fondului Cultural Național, Institutul Francez din Iaşi, British Council Iași, Centrul Cultural German din Iași. Parteneri: Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, UAP Filiala Iași, Asociația 4Culture (WASP), Borderline Art Space, Muzeul Literaturii Române.

Website: www.c-f-c.ro/cameraplus
Facebook: www.facebook.com/CentruldeFotografieContemporana

Credit imagine Michele Bressan, Piața Halei Centrale, Iași, 2011 CAMERA PLUS Bienală de fotografie contemporană şi imagine dinamică

Centrul de Fotografie Contemporană
str. Rece nr. 5, 700115, Iași