Miercuri, 29 Februarie, la ora 18.00, la Galeria “IlMuseodelLouvre” din Roma, Via Della Reginella 25 – 28, va avea loc inaugurarea noului sistem de iluminat neconvenţional, al  galeristului Giuseppe Casetti şi al artistului Geo Florenti.

Numai lumina intr-o expozitie, ca opera, pentru iluminarea unei  galerii de arta. Dar nu o lumina oarecare, ci aceea a artistului roman Geo Florenti (Focsani 1971),  care de catva timp experimenteaza o iluminare produsa printr-un sistem de creatie de energie.

Aceasta se va intampla pe 29 februarie cu spatiul expozitional “Camera Led”, spatiu ce a luat forma dupa intalnirea dintre galeristul Giuseppe Casetti si artistul Geo Florenti.

Interventia artistului va fi aceea de a inlocui actualul implant de iluminat conventional cu o proprie instalatie de lumini. Mai precis, artistul va pozitiona 100 de puncte luminoase ce vor ilumina spatiul. Energia necesara o va obtine prin reciclarea cu celula fotovoltaica “nocturna” a luminii emisa de un bec pozitionat intr-un alt spatiu. De aici utilitatea unui sistem de iluminat fara consum de energie si o noua forma de arta.
Intre galerist si artist s-a facut un contract, cu o valabilitate de un an, in baza caruia primul va plati suma de 19.99 euro pe luna celui de al doilea.
http://www.ilmuseodellouvre.com/anteprima/indexmostra.asp?idmostre=167