Wagner Arte Frumoase si Povesti prezinta

MAINI INTELIGENTE

9-13 decembrie 2011

Wagner – Maison de la Porcelaine / Cotroceni, Dr. Staicovici 19 Sector 5

Intre 9 si 13 decembrie 2011, portile atelierului de portelanuri pictate manual Wagner Maison de la Porcelaine din str. Dr. Staicovici 19, se deschid pentru  una dintre cele mai frumoase invitatii la deschiderea sezonului de cumparaturi de iarna: „Maini inteligente”, un eveniment-creuzet care gazduieste timp de 5 zile alaturi de brandul Wagner Arte Frumoase si Povesti unele dintre cele mai frumoase cadouri de sezon.

Designeri de nisa, artisti tineri si branduri excentrice ale gusturilor fine – Kristina Dragomir (palarii si accesorii), Iuliana Vilsan (pictura si grafica), Portobello (creatii vestimentare), Nalia Varam (incaltaminte), Dadoo (aranjamente florale), Ana Wagner (pictura pe portelan si grafica) si Privileg Catering (arta culinara), vor prezenta, pe parcursul celor 5 zile de inceput de decembrie, la Wagner Maison de la Porcelaine, varfuri de colectie, obiecte de alint, produse de rasfat.

Pentru cele 5 zile ale „Mainilor inteligente”, Wagner Arte Frumoase si Povesti a pregatit o colectie speciala de iarna: „Povesti cu zapada” – globuri si clopotei din portelan pictati manual, intr-o cromatica hibernala, „Bijuterii de seara” – inele, pandante, bratari din portelan fin, innobilat cu aur, platina pura, pietre semipretioase, cristale, „Visul ceaiului” – obiecte de portelan, destinate servirii ceaiului, decorate printr-o tehnica mixta de imprimerie si pictura manuala, „Paretare” – obiecte din portelan, cu motive lucrate manual inspirate din vechile tesaturi ale caselor taranesti. Vor fi incluse in prezentare si obiecte ale colectiilor anterioare la preturi speciale.

„Invitam bucurestenii intre 9 si 13 decembrie sa vada rodul creatiei unora dintre cele mai talentate si inteligente maini din Romania si pe toti cei care, in acest an, doresc sa vada si sa cumpere si alt fel de cadouri de Craciun.

Cred ca este important sa ne sprijinim unii pe altii in aceasta bransa a artizanatului de arta si a manufacturii si sa educam publicul ca un obiect unic si de calitate reprezinta o investitie.

Propunem de aceasta data publicului o invitatie la noi acasa, in casuta de portelanuri de pe Dr. Staicovici 19, alaturi de prietenii nostri designeri si de cele mai fine bunatati pe care ne-am priceput sa le facem chiar cu mana noastra: turte dulci, ciocolata de casa, cornulete, caviar de cafea, ceaiuri aromate..”, spune Irina Wagner, co-proprietar Wagner Arte Frumoase si Povesti.

Despre Wagner Arte Frumoase si Povesti

Mica manufactura de decor pe portelan Wagner se afla in centrul Bucurestiului, foarte aproape de Opera Romana. Este formata din 5 pictori decoratori, executanti ai modelelor originale semnate Ana Wagner.

Portelanul este importat din Franta – Limoges, Germania sau Romania. Din Romania, atelierul Wagner achizitioneaza  portelan fosfatic , un portelan fin, aproape transparent, asemanator celui Bone China.

Obiectele de portelan sunt decorate in tehnica clasica a picturi peste glazura. In decorul portelanului se folosesc pigmenti care se ard la 850 – 900 de grade Celsius si metale pretioase ca aur sau platina. Decorul se arde in 2 sau chiar 3 etape, in felul acesta avind ca rezultat, un obiect  desavirsit si de cea mai buna calitate.

Desenele sunt creatia originala a Anei Wagner care se rafineaza si se prelucreaza alaturi de echipa sa de creatie. Artista spune ca portelanul reprezinta, din punctule ei de vedere, un suport , asa cum este si hirtia sau pinza, pentru lucrarile ei de grafica sau pictura. In felul acesta, creaza obiecte cu decoruri atipice, iesite din tiparele stilistice clasice desi foloseste tehnici traditionale ale picturii pe portelan asa cum intilnim la Sevres sau la Meisen.

Obiectele de portelan Wagner sunt semnate cu penita de fiecare decorator cu initialele numelui si anul in care a fost executata pictura. De asemeni, fiecare obiect de portelan este insotit de un mic certificat de autenticitate, semnat in original de Ana Wagner.

Fiecare obiect din aceasta manufactura este un unicat sau face parte dintr-o mica serie de obiecte numerotate, asa cum sunt numerotate si gravurile. ( 1/ 25, 2/25, 3/25 etc. )

Atelierul de creatie Wagner raspunde mai multor tipuri de solicitari : personalizari speciale, crearea de monograme si aplicarea acestora pe obiectele de portelan , creaza modele speciale la cererea clientului.

Obiectele ce poarta semnatura Wagner reprezinta lux si arta pura !

Informatii suplimentare:

Irina Wagner

[email protected]

0722521174