“Povestind Bucurestiul”

dialog cu bucurestenii si blogerii bucurestiului

o serie de intalniri organizate de Asociatia Bucurestiul meu drag si Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti – Centrul de Studii Arhitecturale si Urbane CSAU pentru descoperirea Bucurestiului si a bucurestenilor

cand: vineri 09 decembrie 2011, orele 18:30

unde: Universitatea de Arhitectura “Ion Mincu”, din Bucuresti, str. Academiei, nr. 18-20, Amfiteatru

Intrarea libera,

Invitatii primei editii sunt:

Silvia Colfescu, Director Editura Vremea, are un vast portofoliu de istorii privind locurile si monumentele arhitecturale din Bucuresti. Articolele sale se regasesc pe: http://silviacolfescu.blogspot.com/.

Radu Oltean este absolvent al Academiei de Arta Bucuresti.  De asemenea pasionat de istorie, puteti citi pe blogul sau (http://art-historia.blogspot.com/) articole bine documentate privind istoriografia Bucurestiului.

Cristian Radu, cunoscut ca Raiden printre internauti, face parte din grupul “Rezistenta Urbana”. In online, scrie pe http://www.rezistenta.net/ , un “blog de atitudine” unde se implica in redescoperirea Bucurestiului, prin publicarea de articole dedicate in special tinerilor. Rezistenta Urbana se mai remarca si prin abordarea unor probleme cotidiene intr-o maniera amuzanta, uneori controversata.

Asociatia “Bucurestiul meu drag” www.orasul.ro a fost infiintata in anul 2007 propunandu-si ca, prin intermediul fotografiei, sa cultive cunoasterea Bucurestiului si sa contribuie la descoperirea farmecului locurilor, a oamenilor si a traditiilor care l-au construit, care i-au definit spiritul si care interfereaza zilnic cu prezentul nostru.

Pe parcursul anilor, asociatia a organizat excursii foto pentru pasionatii de fotografie, publicand pe pagina web www.orasul.ro peste 96.000 de fotografii realizate in aceste deplasari.

Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu – Centrul de Studii Arhitecturale si Urbane – CSAU
Director centru: prof. dr. arh. Nicolae Lascu, Secretar stiintific: arh. Marica Solomon
Centrul de Studii Arhitecturale si Urbane CSAU, un cadru adecvat studiului modului de constituire si de transformare a teritoriilor – urbane si extraurbane, în raport cu evolutiile istorice, pe baza analizelor morfologice, tipologice si arhitecturale, în raport cu modul de utilizare si cu evolutiile culturale.