Vernisaj: joi, 10.11.2011,MNAC, etaj 2

Expozitia prezinta paisprezece proiecte realizate de arhitecti tineri din Germania, care au fost incheiate in strainatate, cele mai multe dintre ele dupa 2004.

Exemplele selectate de arhitectura, design interior, urbanism si peisagistica evidentiaza talentul unei generatii explicite de tineri arhitecti. Ele arata modul in care arhitectii tineri abordeaza un mediu nou si strain, redefinesc si modifica cladirile deja existente si construiesc altele noi in conditii iesite din comun. Acesti arhitecti ofera solutii sensibile la provocarile actuale, avand intotdeauna in vedere viitorul, durabilitatea si noile tehnologii. Contrar interesului global al media pentru spectaculos si cultura celebritatii, expozitia prezinta proiecte inovatoare care ofera o abordare pragmatica, increzatoare si discreta, concentrandu-se asupra locului pentru care au fost gandite.


Expozitia este organizata la Bucuresti de catre Goethe-Institut in colaborare cu Asociatia Zeppelin si Muzeul National de Arta Contemporana, in cadrul Festivalului Zeppelin 2011.
O expozitie realizata de Institutul pentru relatii culturale internationale (Institut für Auslandsbeziehungen) e. V. (ifa), Stuttgart, in colaborare cu Camera federala a arhitectilor germani (Bundesarchitektenkammer) e. V. (BAK), Berlin.