In ghetourile de la marginea orasului Lagos, oamenii cauta prin gunoaie, punand mana pe tot ce ar putea vinde fabricilor de reciclare, multumiti de faptul ca pot avea un trai decent. Esther, o tanara frumoasa si inteligenta, locuieste cu sotul ei Segun intr-o casuta din fragmente de lemn si carton, pe o plaja la marginea Atlanticului.

Pe 24 octombrie, ora 19:00, British Council va invita sa vizionati la Muzeul Taranului Roman “Welcome to Lagos”, un film documentar despre capacitatea extraordinara de a depasi obstacolele, cu tenacitate si umor, in mijlocul unor conditii dintre cele mai extreme.

Nominalizat in anul 2010 la Festivalul de film documentar britanic Grierson si castigator la Broadcast 2011 al premiului pentru cea mai buna serie de documentare de observatie, “Welcome to Lagos” este filmat in cartierele de la periferia Lagos-ului, mega-orasul cu cea mai mare crestere din lume. Astazi, cand mai mult de 50% din populatia lumii traieste la oras, aceasta serie exploreaza cum arata viata pentru oamenii care traiesc la nivelul cel mai de jos al muntelui urban. Intr-o saracie greu de imaginat, oamenii din Lagos si-au depasit situatia materiala precara prin urmarirea cu hotarare a unor scopuri mai inalte, atat personale, cat si la nivelul intregii comunitati: obiectivul comun – Lagos va fi o metropola internationala, va fi noua Londra!

Proiectia are loc in cadrul proiectului “British Documentary”, initiat de British Council Romania, care urmareste familiarizarea publicului roman cu cele mai bune documentare britanice contemporane, premiate sau nominalizate la Festivalul Grierson din Marea Britanie.

Proiectiile “British Documentary” se desfasoara in fiecare luni, la ora 19:00, pana pe 19 decembrie 2011, la Studioul Horia Bernea (Muzeul National al Taranului Roman), Str. Monetariei, nr.3.
Intrarea este libera. Filmele sunt subtitrate in limba romana.

British Documentary este initiat prin programul “New Work New Audiences”, cu sprijinul Muzeului National al Taranului Roman.

Mai multe informatii pe British Documentary