Parcul Natural Văcărești a fost gazda unui eveniment inedit cu ocazia Zilei Internaționale a Apei – “Un univers într-o picătură de apă”.

“Vineri, 22 martie am îmbrățișat Ziua Apei alături de Lucian Muntean, printr-o expoziție și atelier de pictură, dedicate tuturor vârstelor. 

Prin picturile lui, Lucian ne-a făcut cunoștință cu micro-universul complex al picăturilor de apă prelevate din natură și analizate la microscop”.

Evenimentul face parte din Proiectul ”Apa Vie a Orașului” și se desfășoară cu sprijinul La Fantana Romania.

Lucian Muntean, inițiatorul proiectului Harta unei picături de apă, a recoltat probe de apă împreună cu Nicoleta Marin, din diferite surse (lacuri, izvoare și bălți) din perimetrul Parcului Natural Văcărești. A urmat apoi analiza acestor probe de apă la microscop. Cei prezenți au avut ocazia să vadă în premieră ce microorganisme conține o picătură de apă.

Inspirați de ce au descoperit la microscop, dar și de lucrările de acuarelă pe aceeași temă expuse de Lucian Muntean, vizitatorii, în special copiii au luat parte la un atelier de pictură. Lucrările lor au arătat câtă imaginație au, dar au demonstrat că o lecție de biologie se poate învăța și într-un mod practic și nonconformist, indiferent de vârstă.

Mulțumesc întregii echipe a Parcului Natural Văcărești, Nicoletei Marin, Gabrielei Poiană, Vlad Cioflec și Dan Bărbulescu, dar și lui Valeriu Drăgan – Art Portfolio.ro, cât și Grădini Botanice București și Centrului de Cercetări Biologice din Jibou pentru aparatută și consultanța științifică.

Expoziția este deschisă până vineri 29 martie la Observatorul PNV.

Credit foto: Gabriela Pioană, Neculae Juncu, Valeriu Drăgan, Lucian Muntean.