Revista Art Out lansează următorul număr!

Vă semnalăm lansarea unui alt număr al revistei Art Out!
Ce număr? Încă numărăm, numărăm.

Acest  număr reprezintă conceptul unei echipe tinere și entuziaste.
A, ”uitasem”, spunem numărul, dar de fapt putem spune numerele, deoarece hărnicuți, hărnicuți, în acest număr acumulăm un dosar tematic dublu.

Dar ce importanță are numărul, atunci când vorbim despre punctul (de vedere) liber (ca pasărea cerului) exprimat și despre linia (neîntreruptă, atât a vieții, cât și a noastră ca publicație)?
Și aceasta se termină așa cum începe: tot cu un punct.

De ce ART OUT?
·        Întrebare standard a tuturor, dar de ce nu?
·        Pentru că noi ne adresăm tuturor: ne adresăm atât specialiștilor din domeniu, cât  mai ales publicului larg , iubitor de frumos și interesat de cunoaștere a artei, arhitecturii,  designului, urbanismului, patrimoniului, conservării și restaurării.
·        Pentru că noi căutăm mereu proiecte și idei interesante pe care să le promovăm și să le aducem în discuție, lăsând liber punctul fiecăruia de exprimare și de vedere asupra lucrărilor și conceptelor regăsite în revistă.
·         Acest număr vă prezintă o imagine liberă asupra următoarelor:
1.    Fotografia  – imaginea omului, dar nu și a sufletului; privire de ansamblu ( nu haina îl face pe om, dar uneori îl recomandă).
2.    Ființa –  un huhurez straniu. Uneori ciudată, îndrăgită, disprețuită sau alteori indiferentă, cum se configurează ea în actual?
3.    Dintre vechi și nou, alege frumosul și nu ocoli istoria, fie ea bună sau rea.
4.    Buftea  – un oraș cu istorie, mai nou cu multă cinematografie și totodată și cu lucruri frumoase: un parc, o pădure, o sală de sport, ribunalul și cam atât. Pentru mine,  pentru alții, putem adăuga o casă, un loc drag și ceva legături  cu acele locuri.

1.    O pată de culoare un strop de nerbunie, o linie și o dreaptă și un pic de ideologie, idei și poezie, pictură și fantezie.
2.    Punctul, definit simplu: semn grafic mic și rotund, dar luat în amănunt.
3.     Din PUNCTUL meu de vedere, LINIA este dată de creator; o linie fie ea extravagantă, armonioasă sau chiar LINIA vieții, o parte dintr-o dreaptă.

Ca în toate frazele și în toate lucrurile, după ce am pus punctul pe Î, încheiem cu punct și această ediție a revistei.
·        Și, pentru curioși, s-a lansat ala super oferta”numarul 7 cu dublu dosar tematic în care vă prezentăm următoarele:

Art Out nr. 7/2011, anul I

Editorial : De punctat rectiliniu şi…uniform – Laura Lucia Mihalca
De-a lungul anilor: Simplitate şi monumentalitate3 (la puterea a 3-a)– Oana Toderică;  Parcul palatului Buftea – Oana Marinache; Arta de a distruge – Irina Zamfirescu
Opinii: Evul Mediu : Arhitectura şi Muzica- Adrian Mociulschi
Inter View: De vorbă cu Liliana Tofan–Laura Lucia Mihalca
Proiecte: Despre Glontz Energy Drink – HYBRIDSTUDIO; Prietenii fetiţei mele – Mirela Trăistaru
Punct. Linie. Punct: De-a Punct(ul) şi ARTA– Ioana Niţică; Filosofia punctului –Mihai Moldoveanu; Colectia Confuzie/ Confusion. Dispariţia liniei = naşterea confuziei – Dana Simionescu; Calculul greutăţii unui punct – Victoria Ceban; The Final Point. The Next Line – Ramona Marinache; Sunt un punct, dar vreau să fiu parte dintr-o dreaptă – Laura Lucia Mihalca
Proiecte studenţeşti: To be or not to be Chinese – Lidia – Alina Nicolae; Proiect carte – obiect – Mihaela Magopat; Stare de veghe – Irina Maria Iliescu
Buzunarul literar: Vremea Poeţilor – Elisabeta Iosif

Alex Găvan

(pre)vestitor al numarului 7 Art Out

Vă așteptăm opiniile, materialele, propunerile de colaborare și gândurile voastre la: [email protected]
www.artout.ro – SITE NOU
http://www.facebook.com/ArtOutMagazine