visual kontakt isi deschide un nou spatiu expozitional in germania
(fort unterer kuhberg 10, 89077 ulm), cu expozitia “nationalism”a artistului roman andrei ciurdarescu torre pe data de 28 septembrie 2011, ora 19:00

expoziția “naționalisexpm” din spațiul visual kontakt în cadrul adk ulm prezintă un proiect conceput ca o colecție de pictură, instalație și obiecte. demersul tratează o sferă întunecată a memoriei și comportamentului colecti. trecând de un punct critic, acestea încetează să fie un fundament constructiv pentru societate și devin nocive. lucrările prezentate produc o imagine distinctă asupra diferitelor forme de memorie, de la cea personală la cea colectivă.

pe lângă picturi va fi prezentată si o instalație efemeră; prin intermediul aluatului de pâine dospit, un material în primă fază necesar și bun, se încearcă punerea în discuție a unei manifestări ideologice care se dezvoltă excesiv și devine toxică. tema este generică, fiecare lucrare încercând să producă o variantă diferită de abordare a subiectului.

dispunerea în spațiu se ghidează după logică aparent severă, dar care după o privire mai atentă relevă o alcătuire haotică și neclară, subliniind înca o dată confuzia individuală repetată la nivel de societate. publicul este invitat la o întâlnire cu o pictură de factură figurativă ce încearcă să prezinte atât o abordare cât si o viziune est europeană.