« Nuits Baroques au Palais de Béhague »

Festival internațional de muzică barocă la ICR Paris

Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Ambasada României la Paris,  organizează între 6 şi 9 iunie 2011 festivalul internaţional de muzică barocă „Nuits Baroques au Palais de Béhague”, continuând astfel ciclul de evenimente „Nuits… au Palais de Béhague”.

„Dorim să creăm evenimente recurente, cum este seria «Nopţi… la Palatul Béhague», astfel încât publicul francez să ajungă să cunoască ICR Paris ca brand, şi să se întoarcă de fiecare dată la noi pentru calitatea concertelor sau a spectacolelor”, declară Katia Dănilă, directoarea Institutului Cultural Român de la Paris.

Seria „Nopţi… la Palatul Béhague” a debutat în septembrie 2010 cu festivalul de muzică clasică, „Nuits Classiques au Palais de Béhague”, şi va continua în această toamnă cu un festival de teatru românesc. Aceste evenimente de anvergură au scopul de a transforma ICR Paris într-o marcă cunoscută de publicul francez ca organizator de evenimente de prestigiu.

În cadrul „Nuits Baroques au Palais de Béhague” Jordi Savall şi Montserrat Figueras, figuri emblematice ale scenei internaţionale de muzică barocă vor concerta în Sala Bizantină pe 9 iunie. Beneficiile obţinute în urmă concertului lor, „Orient-Occident” vor fi donate pentru dotarea Sălii Bizantine.

Festivalul debutează în data de 6 iunie cu concertul grupului La Follia, din Timişoara.

In data de 7 iunie va avea loc concertul Balkan Baroque Band iar in data de 8 iunie cel al prestigiosului ansamblu francez Les Talens Lyriques.

Concertele vor avea loc în Sala Bizantină a Palatului Béhague (sediul Ambasadei Române de la Paris), în fiecare seară, începând cu orele 20.30.

Participanți : La Follia , Balkan Baroque Band ,Les Talens Lyriques , Jordi Savall și Montserrat Figueras.

Detalii:

INSTITUTUL CULTURAL ROMAN PARIS

1 rue de l’Exposition Paris

www.icr.ro/paris

www.institut-roumain.org