Make a Point continua proiectul Ma numesc Cartier, o serie de evenimente alternative de petrecere a timpului liber la periferie. In fiecare joi, in perioada 1 septembrie – 13 octombrie, Make a Point propune o calatorie prin universuri minimale, inchise: 6 seri de film dedicate proiectiilor de lung si scurt metraj, documentar si fictiune in incinta fostei Postavarii Romane (Morarilor 1).

Astazi,
1 Septembrie, la ora 20:00, seria de proiectii debuteaza cu documentarul “Oceanul Mare” (coproductie Germania-Romania-Austria), incursiune dulce-amara in China Townul bucurestean. Proiectia va fi urmata de o discutie liberape teme urbane cu Ger Duijzings, profesor si antropolog specializat in studii urbane in orasele post-socialiste din Europa de Est, Marion Guyonvarch, jurnalista de origine franceza stabilita in Bucuresti, colaboratoare a publicatiilor L’Express, Lepetitjournal.com, Revue Regard si un reprezentant al comunitatii chineze din Bucuresti.

Seria de proiectii este parte a proiectului “Ma Numesc Cartier”, organizat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National si Youth in Action.

Asociatia culturala Make a Point aduce cultura mai aproape  de oameni. Geografic vorbind. Ca initiativa de regenerare si reconversie urbana, scopul sau este de a organiza activitati culturale si artistice la periferie si de a oferi spatiu de expunere pentru mesajele creatorilor contemporani. Make a Point isi orienteaza atentia spre cartierul Pantelimon, o zona lipsita de infrastructura publica pentru activitati de recreere,  culturale sau artistice. In spatiul reamenajat al unei hale industriale din fosta Postavarie Romana, organizatia pune in practica un concept de tip “bucatarie americana”, o platforma complet functionala deschisa colaborarii cu tineri care vor sa-si puna in practica ideile si proiectele cu potential.