Campioana mondială Andreea Răducan susține fenomenul cinematografic al anului: filmul PINA. Gimnasta invită publicul din România să vadă noua producție semnată de Wim Wenders “în care  forța, puterea și dansul se unesc pentru a crea cea mai frumoasă experiență 3D.”

Andreea Răducan se alătură astfel vedetelor din media, showbiz și domeniul cultural care au acceptat să susțină cea mai mare campanie de promovare dedicată lansării unei producții cinematografice în România, sub sloganul „Tu ce faci din 9 Septembrie?”.

Clipul cu Andreea Răducan poate fi vizionat aici:

Andreea Răducan s-a remarcat și datorită expresivității sale artistice. La Campionatele Mondiale din 1999 comentatorul sportiv Bart Conner a subliniat, referitor la participarea Andreei Răducan, că este înviorător să vezi o gimnastă din România care poate să danseze.

Andreea Răducan a început gimnastica la vârsta de patru ani. În 1996 a început să se antreneze cu echipa de junioare din Onești pentru ca doi mai târziu să se alăture echipei naționale de gimnastică la Deva. În 1999 Andreea Răducan și-a făcut debutul la senioare la Campionatele Mondiale în Tiajin, China unde a câștigat finala la sol și s-a clasat pe locul 5 la individual compus. În 2001, Andreea a  participat la Campionatele Mondiale în Gent, Belgia, unde a câștigat medalia de aur pe echipe. În prezent Andreea este comentator sportiv și lucrează pentru Fundația Olimpică Română. De asemenea, Andreea Răducan este autoarea cărții autobiografice “Reversul Medaliei”.

Filmul PINA, în regia lui Wim Wenders va avea premiera pe marile ecrane pe 9 septembrie și ilustrează originala și inimitabila artă a marii coregrafe Pina Bausch, care a murit în vara anului 2009.

Trailerul oficial al filmului poate fi văzut accesând linkul:  http://www.youtube.com/watch?v=XVM0WYStZiQ

Filmul este prezentat de: Radio ZU și Cocor Store.

Susținut de: Gazeta Sporturilor, Goethe Institut, German Films, Programul MEDIA al Uniunii Europene, Centrul Național al Dansului, Cărtureşti, X-Scape Media, Pas Boutique

Recomandat: Cinemagia.

Parteneri media: Cocor Media Channel, Beau Monde, 24 FUN, Decât o Revistă, Paginademedia.ro, Filmreporter.ro, Feeder.ro, gsp.ro, Hypestreet.ro, Modernism.ro