Pasarela ACCESSCând şi unde? Sâmbătă şi duminică, 2 şi 3 iulie 2011, La Anexa MNAC din Calea Moşilor 62-68.

În cadrul celei de a treia ediţii a Festivalulul Pasarela este introdus pentru prima dată concursul de accesorii Pasarela Access.
În cadrul acestui concurs sunt incluşi nouă designeri de bijuterie contemporană din mai multe oraşe ale României. Selecţia acestora, îngrijită de Dan Piersinaru este rezultatul unei prime jurizari a portofoliilor primite în 2009 de către Philippe Guilet de Saint Mart şi Philippe Airaud.

Concursul Pasarela Access se va desfăşura sub forma unei expoziţii ce poate fi vizitată sâmbătă şi duminică la etajul 2 al Anexei MNAC. Fiecare designer îşi prezintă bijuteriile sub formă de instalaţie, premisa de la care se porneşte fiind cea a unei expoziţii de artă contemporană. Designerii au deplină libertate de exprimare în a-şi prezenta creaţiile într-un mod cât mai personal şi asumat. În urma deliberării juriului, câştigătorul va desfăşura un stagiu de o lună la designerul consacrat Dice Kayek. Cei 9 designeri din expozitie sunt: Angi ApostolRaluca BuzuraIleana DanciAndra LupuAna Marchetanu,Ioana MateiMona VelciovRomana Topescu și Mihaela Zvinca.

Juriul concursurilor Pasarela Access si Espoir Mode este compus din: Sylvie Ebel, Director General Adjunct al Institutului Francez de Modă de la Paris (IFM), Karine Piotraut, Director de recrutare al IFM,Pascal Morand, Director al Ecole Supérieure de Commerce de Paris – Europe (ESCP Europe), Francine Pairon, fashion energizer si Philippe Airaud, creator de bijuterii « couture », Ruxandra Demetrescu, rector al Universitătii Nationale de Artă Bucuresti (UNARTE), Ioana  Avram, profesor UNARTE, sectia de modă, Elena Basso Stănescu, profesor Universitatea de Artă si Design din Cluj Napoca si Ovidiu Buta, stilist si critic de modă.