Viziuni Patriarhale la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

 
În perioada 12-25 iunie 2019, Elite Art Gallery găzduiește expoziția personală a artistei Daniela Donțu-Hașcevoi cu titlul „Viziuni Patriarhale”. Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc pe data de 12 iunie 2019, ora 18.30. Evenimentul expozițional este curatoriat de Ana Traci-Neagoe și ilustrează unicitatea vieții patriarhale marcate de o puritate molipsitoare, întipărită pe portrete a căror sinceritate nu este trădată de aparențe. Același figurativ concentrat în compoziții elaborate construiește un discurs ce dezbate societatea cu bune și rele, cu griji și bucurii sau cu dezamăgiri și victorii. Desprinse de agitația urbană și de stresul cotidian, figurile reflectă viziuni patriarhale autentice.
 
Lucrările artistei Daniela Donțu-Hașcevoi descriu nostalgia unei purități pierdute printre ruinele unei lumi aflate în declin. Pornind de la întrebarea „Cine suntem și încotro ne îndreptăm?!”, demersul artistic dezbate sensul năzuințelor umane. Lăsând la o parte agitația și stresul urban, picturile se concentrează pe unicitatea mediului rural ca promotor al stabilității și al echilibrului emoțional. Astfel, compoziții reprezentând figuri implicate în treburi cotidiene creionează conexiunea cu natura ca resursă inepuizabilă de normalitate. Cu o atenție sporită pe context, lucrările ilustrează adevăruri perceptibile prin simplitatea abordării, sinceritate și candoare.
 
Daniela Donțu-Hașcevoi s-a născut pe data de 1 Noiembrie 1990 în orașul Rezina, Republica Moldova. Artista își încheie studiile de licență la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord Baia-Mare, secția Pictură, la clasa Prof. univ. dr. Nicolae Suciu. Programul de Master îl încheie în anul 2015 la Universitatea Națională de Arte din București, Facultatea de Arte plastice, secția – Strategii de creație în pictură, clasa Prof. univ. dr. Marcel Bunea. Începând cu anul 2016, Daniela Donțu-Hașcevoi se numără printre expozanții Pavilionului de artă Art Safari. De asemenea, artista se face remarcată prin prezența activă în cadrul expozițiilor de grup, precum și prin implicarea în cadrul mai multor proiecte culturale.
 
Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 12-25 iunie 2019 la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.
 
Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, al muzicii, precum și proiecte educaționale.