Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Ministerul Afacerilor Externe si Institutul Cultural Roman organizeaza concursul pentru selectarea proiectelor care vor reprezenta Romania la cea de-a 55-a editie a Expozitiei Internationale de Arta – la Biennale di Venezia.

In anul 2013, proiectele care vor reprezenta Romania la cea de-a 55-a editie a Expozitiei Internationale de Arta – la Biennale di Venezia, la sectiunea Participari Nationale, se vor realiza in doua spatii expozitionale:

a) Pavilionul Romaniei din Giardini della Biennale

b) Noua Galerie a Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia

Comisarul participarii Romaniei la aceasta editie este doamna Monica Morariu, din partea Ministerului Culturii si Patrimoniului National, iar vicecomisar este domnul Alexandru Damian, din partea Ministerului Afacerilor Externe si a Institutului Cultural Roman.

Tema editiei din 2013, aleasa de curatorul acesteia, Massimiliano Gioni, este: Il Palazzo Enciclopedico / The Encyclopedic Palace. Mai multe detalii despre tema puteti afla de pe pagina de internet a bienalei, aici.

 

Calendarul desfasurarii concursului national de selectie este urmatorul:

a)    Depunerea documentatiilor: termen limita – 18 ianuarie 2013, ora 14:00

b)    Jurizarea: 22-23 ianuarie 2013

c)     Anuntarea publica a proiectelor castigatoare: 24 ianuarie 2013

d)    Depunerea contestatiilor: termen limita – 29 ianuarie 2013, ora 16:00

e)    Solutionarea contestatiilor: termen limita –  5 februarie 2013

 

Regulamentul de organizare a concursului poate fi consultat pe paginile de internet ale Ministerului Culturii si Patrimoniului National: www.cultura.ro, Ministerului Afacerilor Externe: www.mae.ro si Institutului Cultural Roman: www.icr.ro.