sambata 28 mai 2011, orele 10-17

UNArte, Grivitei 28

Departamentul de Istoria si Teoria Artei va invita la o sambata de vizionari de film si video in cadrul Portilor Deschise ale Universitatii Nationale de Arta. Vizionarile vor cuprinde documentare despre artisti contemporani precum Mona Hatoum, Antony Gormley, Anthony Caro, precum si filme legate de artisti si lucrari din Renastere, Baroc, secolul XIX.

Conceptul evenimentului este de a pune impreuna profesori universitari, studenti si liceeni intr-un mediu care problematizeaza metodele de cercetare si teoretizare a artei. Se urmareste evidentierea oportunitatilor pe care acest domeniu il poate aduce dezvoltarii culturale si profesionale. Exercitiul vizionarii proiectiilor plaseaza privitorii in pozitia de a simula  tipul de experienta oferita de studiul in cadrul ITA, completata de input-ul nemediat oferit de studentii si masteranzii ITA.

Departamentul ITA abordeaza metode interactive de sustinere a cursurilor insotindu-le de proiectii foto si video, prin incurajarea de initiative curatoriale in spatiile de expunere ale scolii, prin realizarea de iesiri pe teren in vederea contactului direct cu monumentele si exersarea practica a procedurilor de cercetare. Studentii ITA pot beneficia de burse in cadrul programului Erasmus in tarile Uniunii Europeene avand optiunea de a opta pentru  oras si universitate in functie de preocuparile legate de o anumita perioada artistica, anumite situri arheologice, biblioteci sau muzee aflate la destinatia dorita. Plasarea departamentului de Istoria si Teoria Artei in cadrul Universitatii Nationale de Arte permite studentilor sai o colaborare activa cu celelalte departamente de-a lungul celor trei ani de studiu, observarea tehnicilor si metodelor folosite in artele vizuale.