Parada Film va lansa vineri, 27 mai în cinematografe filmul documentar Dancing Dreams (regia Anne Linsel și Rainer Hoffmann).  Producția germană Dancing Dreams/Tanztrӓume redă experiența inedită a unor tineri care repetă timp de aproape un an  spectacolul de dans Kontakthof de faimoasa coregrafă Pina Bausch.

În fiecare sâmbătă, 40 de elevi din Wuppertal, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, au repetat sub îndrumarea dansatoarelor Jo-Ann Endicott și Bénédicte Billiet și sub intensa observație a Pinei Bausch.

Filmul Dancing Dreams, de Anne Linsel și Rainer Hoffmann redă repetițiile elevilor care culminează cu seara premierei spectacolului. Adolescenții sunt surprinși făcând primele lor încercări stângace de a transforma ideile și elementele dansului în mișcare, coregrafie și de a dezvolta o expresie proprie a corpului. În decursul unui an tinerii se descoperă iar procesul prin care trec îi ajută să se maturizeze.

Spectacolul de dans Kontakthof poartă semnătura inconfundabilă a coregrafei Pina Bausch și vorbește despre diversele forme pe care le poate lua interacțiunea dintre oameni, întâlnirile dintre un el și o ea, căutarea dragostei și a afecțiunii cu toate neliniștile, dorințele și îndoielile care vin odată cu asta.

Faimoasa dansatoare Pina Bausch, numită și “coregrafă a sufletelor” a murit în vara anului 2009. Considerată una din figurile cheie ale dansului modern și recunoscută pentru originalitatea spectacolelor sale, Pina Bausch a inventat conceptul de teatru-dans. A lucrat cu regizorul Pedro Almodovar pentrul filmul Vorbeşte cu ea/Habla con ella în care dansează un fragment din spectacolul Cafe Müller, iar Federico Fellini a distribuit-o în pelicula Şi corabia înaintează/ E la nave va. Dancing Dreams este ultima sa peliculă și prezintă cel din urmă interviu  cu faimoasa coregrafă și dansatoare.

Filmul Dancing Dreams a avut premiera mondială în 2010 la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, în cadrul secțiunii Berlinale Special și a primit mențiunea specială a Juriului la Dance on Camera Festival din New York.

Trailerul oficial al filmului poate fi vizionat accesând linkul următor: http://bit.ly/jlHP5p

Lansarea în România a filmului Dancing Dreams este susținută de Centrul Național al Dansului și de Goethe-Institut.

Parteneri media: TVR Cultural, Radio România Cultural, România Liberă, Șapte Seri, Realitatea.net, VoxPublica.net, FilmReporter.ro, CineFan.ro, 9AM, Modernism, HYPE Street, HipMag.