Directia Judeteana pentru Tineret Mures si Asociatia „Amicii Naturii” Mures, cu ajutorul fotografului Sergiu Cioban, a lansat un concurs de fotografie cu ocazia „Zilei Tineretului” marcata în data de 2 mai.

Concursul are ca tema „portretul” si este destinat tuturor fotografilor indiferent de faptul ca sunt amatori sau profesionisti sau ca au un aparat „point and shoot” ori unul profesional.

Data limita de trimitere a lucrarilor este 2 mai 2010. Fotografiile în format digital vor fi trimise la adresa [email protected] specificând în email: numele complet, vârsta, adresa, numarul de telefon si ocupatia.

Fiecare fotografie trebuie sa fie denumita cu numele si orasul participantului. Rezolutia minima a fotografiilor trevuie sa fie de 1200 x 1600 pixeli, neacceptându-se prelucrari de compozitie (obiecte puse artificial în poza, etc).

Jurizarea fotografiilor va fi facuta de trei fotografi profesionisti iar rezultatele vor fi afisate pe blogul lui Sergiu Cioban în data de 4 mai. Premiul pentru cel mai reusit portret va consta într-un weekend pentru doua persoane în statiunea Sovata. În plus, cele mai bune zece fotografii îsi vor gasi locul de cinste pe peretii unei expozitii foto. „Scopul acestui concurs este de a încuraja oamenii, tineretul mai ales, sa-si deschida ochii spre arta, sa promovam cultura mureseana si sa descoperim noi talente într-ale fotografiei”, a declarat Sergiu Cioban.