Caligrafie chineză

CE ?

De la muzică, dans şi tehnici de respiraţie până la pictură, literatură, poezie sau istorie, toate se regăsesc în această artă, care de milenii a fost considerată chintesenţa culturii chinezeşti.

Deşi caligrafia chineză implică scrisul, ea poate fi practicată şi fără să fim cunoscătorii limbii scrise. Dincolo de simboluri există o lume extraordinară, unde găsim mişcare, ritm, forţă, eleganţă, echilibru şi chiar o latură spirituală. Practicarea ei este o experienţă unică, fermecătoare şi cu atît mai mult o metodă de cunoaştere de sine.

La atelier vom face caligrafie: o să învăţăm să mânuim pensula, să ştim postura şi atitudinea pe care trebuie să o avem când facem caligrafie, să trasăm un caracter, să învăţăm despre scrierea chineză şi în ce fel se leagă ea de alte arte şi discipline, şi, în cele din urmă, să facem o lucrare.

CU CINE ?

Meşterul este un fost student cu bursă în China, unde pe parcursul a doi ani a fost iniţiat în această artă şi de atunci s-a hotărât să nu se despartă niciodată de ea. Este un practicant conştiincios şi un cunoscător al limbii şi culturii chineze. Numele lui este Călin.

CU CE ?

Hârtii chinezeşti de diferite feluri, pensule chinezeşti, tuş.

CÂND ?

Vor fi 4 întâlniri: pe 7, 8, 14 şi 15 mai, de la 15 la 18.

CUM ?

Înscrierea la atelier se face prin email la adresa [email protected], povestindu-ne pe scurt de ce vrei să participi la atelierul acesta.

Cum vrem ca atelierul să aibă continuitate și să formăm un grup unit, vă rugăm să vă planificați timpul astfel încât să puteți ajunge la toate întâlnirile din acest atelier.

Donaţiile voastre ajută incubator107 să supravieţuiască, ne încurajează meşterul şi ne aduce materialele. Pentru acest atelier, sugerăm o contribuție de 65 lei pentru proiect.