Vineri, 15 aprilie 2011, începând cu ora 17:00, Centrul Comunitar pentru Educaţie şi Artă Activă laBOMBA prezintă spectacolul de teatru comunitar CASA POPORULUI urmat, la ora 19:30, de o sesiune live KarpovKasparov. Evenimentul este al treilea din seria ImproVision on Generosity, prin care artiştii prieteni ai comunităţii Rahova-Uranus invadează, o dată pe lună, spaţiul laBOMBA.

Proiectul Artă Activă şi Teatru Comunitar Casa Poporului este o inițiativă a Ofensivei Generozității de diseminare şi implementare a artei active / artei comunitare şi educației creative în penitenciar. Artiştii implicați în proiect sunt voluntari în programul de management al voluntariatului pentru reabilitare şi reintegrare socială desfăşurat de Penitenciarul din Craiova. Proiectul este realizat în parteneriat cu Penitenciarul Craiova, alături de Centrul pentru Cultură Contemporană – Club Electro Putere, Universitatea din Craiova – Departamentul de Teatru, Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Cragiale” Bucureşti, Veioza Arte şi produs de Asociația I. S. Drăgulescu.

KarpovKasparov este numele unui proiect electronic audio-video şi arată ca un joc de şah abstract, născut din colaborarea a doua aparate: drum machine si sintetizator. Partea muzicala imprumuta accente din muzica clasică, progressive, psihedelică, jazz şi electronică.
KARPOVKASPAROV. SAH SONOR IN TIMP REAL.
Pentru sesiunea live din laBOMBA, proiectului sonor KarpovKasparov li se alătură invitaţi speciali.
http://karpovkasparov.blogspot.com/

Seria ImproVision on Generosity este concepută de Ofensiva Generozităţii ca o formă de Artă Activă, care pune accent pe colaborarea dintre artişti voluntari şi cei din comunitatea Rahova-Uranus.

laBOMBA este un spaţiu multicultural de auto-reprezentare comunitară. laBOMBA încurajează toate formele şi formulele de creaţie artistică generate de tineri artişti profesionişti sau amatori care lucrează cu şi pentru comunitatea Rahova-Uranus. Idealul laBOMBA este crearea unei comunităţi de creaţie din experţi ai vieţii de zi cu zi (membri ai comunităţii Rahova-Uranus) şi artiştii implicaţi în programele şi proiectele Centrului.
laBOMBA este o iniţiativă a Ofensivei Generozităţii.

Ofensiva Generozităţii este iniţiativa care a adus laolaltă, începând cu anul 2006, comunităţi, voluntari, artişti, organizaţii nonguvernamentale, instituţii publice şi investitori privaţi. Principiul de construcţie al echipei este interdisciplinaritatea şi adaptabilitatea în funcţie de necesităţile specifice fiecărui proiect în parte.

www.labombastudios.ro
labombastudios.blogspot.com