„[Deadline]…la capătul liniei…”, o expoziție semnată Lucian Christian Hamsea
Vineri, 4 august, ora 17:30

Lucian Christian Hamsea revine pe simezele Muzeului Național Brukenthal cu lucrări de pictură și grafică ce fac trimitere la ororile Holocaustului, la atrocitățile de nedescris și la crimele împotriva umanității, care s-au petrecut, paradoxal, într-un mediu civilizat. Artistul recreează, în acest proiect, un portret psihologic al unor realități trecute, trăite de victimele celui mai întunecat capitol al istoriei secolului al XX-lea. Lucrările sale nu se doresc a fi părți ale unui rechizitoriu de incriminare, ci mai curând sunt forme de recuperare a memoriei victimelor. Monstruozitatea celor petrecute în lagărele de exterminare a constituit, în mod ironic, instrumentul de obliterare și negare a unei suferințe colosale.

Vernisajul expoziției va fi urmat de un concert extraordinar susținut de Micea Ardeleanu, unul dintre cei mai apreciați percuționiști profesioniști la nivel internațional, care s-a dedicat în exclusivitate promovării muzicii contemporane.

Accesul publicului la vernisaj și concert va fi gratuit. Expoziția va putea fi vizitată până duminică, 27 august. Programul Muzeului de Artă Contemporană fiind: miercuri și joi între orele 10:00 – 18:00, vineri și sâmbătă între orele 12:00 – 20:00 iar duminică în intervalul orar 10:00- 18:00.