Selenit--Lansare-de-stare-@GalatecaSELENIT – LANSARE DE STARE

Primul eveniment din seria parteneriatului Galateca – UNARTE

9 martie 2014, h 18:00

Galeria de artă contemporană și design GALATECA

În data de 9 Martie, începând cu ora 18:00, galeria de artă contemporană și design Galateca găzduieşte un eveniment de modă inedit, „SELENIT”, propus de studenţii anului 3, secția Modă, UNARTE, sub coordonarea lector univ dr. Ioana Sanda Avram.

Evenimentul se înscrie în cadrul anului jubiliar „150 de Ani de Învăţămâmt Superior de Artă”, Parteneri: Galeria Galateca şi Universitatea Naţională de Arte Bucureşti.

Studenţii UNARTE propun un nou model de eveniment – „lansarea de stare” – care presupune prezentarea unei tendinţe de modă, într-o formă trăită „live”, într-un spaţiu creat special ca să inspire.

Deşi „SELENIT” este numele unei colecţii de modă, este extins la nivel multisenzorial: eveniment, vestimentaţie, un întreg areal cultural și o serie de instrumente, ce ţin de stilul de viaţă și de relaţia tinerilor creativi cu lumea în care trăiesc. Acest proiect a generat o adevărată comunitate creativă și s-a depus un efort considerabil în a antrena „actori” din toate domeniile semnificative ale culturii.

Evenimentul va prezenta o stare în cea mai pură și autentică formă, stare ce a constituit o sursă de inspiraţie pe parcursul acestui proiect pentru inițiatorii săi. Colecţia vestimentară lansată, ține atât de cultură şi artă, cât și de noi forme de exprimare, care ating toate simţurile. Proiectul ”SELENIT” propune o altfel de abordare a conceptului de eveniment de modă, în care arta, social media, stilul de viaţă, tehnologia și promovarea contribuie la experimentarea unei stări fireşti a viitorului posibil.

Alături de noi şi de colaboratorii noștri, Vlad Țenu, Maria și Mihai Balabaș, VJ Cote, Chef Lucian Petre, Alina Popa (NO NO NO), Andreea Mihalcea & Andrei Luca împreună cu un grup de studenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, Andreea Tănăsescu, Alex Vlad Covaci, Crisa Crivaran, Laura Bonciu, publicul va putea participa și influența direct procesul prin care se materializează o stare în viitor. Intrare liberă.

Galeria Galateca. O galerie de artă aplicată. Un proiect în evoluție, a cărui rădăcină s-a ancorat în tradiția spațiului gazdă: Biblioteca Centrală Universitară CAROL I. A plecat de la CARTE și a ajuns la C’ARTE. A pornit de la cuvântul tipărit și dorește să ajungă la cele mai noi forme de comunicare în artă. Am pornit de la ideea de a crea un loc viu și de a activa un spațiu ideal poziționat în cea mai frumoasă piață a Capitalei, în sensul experimentărilor continue și multidisciplinare. La GALATECA relația dintre privitor și creația artistică își va câștiga întâietatea vizavi de expunerea clasică și impersonală a operei de artă. Deși foarte tânără în peisajul spațiilor culturale, Galeria Galateca a reușit să se plaseze pe harta națională și internațională prin proiectele de design și artă contemporană inedite. Astfel, a avut deja trei colaborări internaționale, prima cu renumitul artist britanic Simon Henwood, a doua cu artistul româno-norvegian Timon Botez și  ultima cu Roberto Coda Zabetta  (Italia), Predrag Popara  (Serbia) și  Alessio Maximilian Schroder (Italia). Galateca este un proiect care alătură artiști, designeri, arhitecți, curatori și oameni de comunicare care își propun să dezvolte expoziții de artă aplicată, artă multimedia, un gallery shop cu totul nou pentru peisajul autohton și experiențe culturale pop-up, în care se consumă artă și companie selectă. În 2013, Galateca a fost galerie parteneră EBienale, bienala de artă contemporană și design asociată Festivalului Internațional de Muzică George Enescu.

Susține activitatea Modernism.RO printr-o donație.